Viiden vuoden veroiset juhlat!

Nyt taas ehdin istahtaa hikisen ja kiireisen viikon päivän päätteeksi koneelle (arvatkaa vaan, kuinka monta kertaa olen ollut kirjoittamassa blogiin, mutta sitten tuli vähän kaikkea). Meillä on ollut tänään hyvin erityinen päivä, kun olemme viettäneet tyttömme suurta syntymäpäiväjuhlaa! Meillä on ensi viikolla täällä viisivuotias tyttö! Sen kunniaksi olemme juhlineet ja ilakoineet hellesäässä tyttömme kunnioitettavaa taivalta.Aamulla meillä puuskutti uuni täyttä häkää, kun aamukasilta leivoin korvapuustit ja keskipäivällä tein suolaisia ennen vieraiden tuloa. Tytön huoneeseen ompelin vielä viirin pojan päikkäreillä, joka oli minun mielestäni pakko saada seinälle ennen juhlien alkua. Vielä yhdeltätoista aika tuntui loppuvan kesken, kun suihkuunkaan ei oltu kukaan ehditty kaikilta tohinoilta. Onneksi poika nukkui pitkät unet ja tyttö malttoi Simpsonien voimalla odottaa kello kahta, jolloin alkoikin täys tohina.
Vieraslistan piti olla pidempi, mutta tosi monella oli lomasuunnitelmia jossain muualla, joten meillä oli tänään tuvassa vain yksi kummi ja kolme kaveria äiteineen. Ensin ajattelin, että voi hitto, miten me tästä pirskeet saadaan kehitettyä, kun ei edes isovanhempia tullut käymään. Kuitenkin viidellä lapsella ja kuudella aikuisella saatiin aikaiseksi todella menevät juhlat. Vietimme päivämme suurimmaksi osaksi ulkona syöden ja lasten vesileikkejä vierestä katsellen. Yksi juhlavieras tuli muutamaksi tunniksi ilman äitiään luoksemme, mutta hyvinhän me pärjättiin Ukon kanssa kolmen lapsen holhoojina!
Mitään täytekakkua en viitsinyt pienelle porukalle käydä tekemään, vaan kakun virkaa toimitti appelsiinijuustokakku omalla ohjeella. Onneksi en ole valmistunut leipuriksi, sillä kakun sisus jäi aavistuksen verran löysäksi, mutta silti näytti kakku maittavan. Suolaisina tarjoiltavina olivat perunarieskapohjalla tehdyt minipitsat, jotka menivät kaikki! En ole päässyt vieläkään yli Daimmuffineista, saatikka kunnon korvapuustista, joten nekin päätyivät tarjoiltaviksi. Kokeilin myös tehdä melkein omaa jäätelöä, kun sekoitin vaniljajäätelöön mansikoita ja suklaakeksinmuruja. Kaupasta löytyi vielä oikeita vohveleita, joten jäätelöbaari oli meillä auki!Tuntui kyllä hyvältä, kun saimme jopa kaksi seuruetta vieraaksemme, joihin olemme tutustuneet muuttomme jälkeen. Edelleen kovaa koti-ikävää ja ystäviäni kaipaavana olen todella kiitollinen, että nyt meillä on jo kaksi kaveria ihan lähimaastosta! Ihanaa oli myös nähdä rakasta ystävää kahdeksankymmenen kilometrin takaa. Kyllähän tuo mieskin kaipaa ystäviään, joten olen iloinen, että tyttömme kummi (mieheni paras ystävä) tuli myös käymään, vaikka asuukin kovin kaukana meistä.Lahjaksi Mimmi sai Muuttuvan labyrintin, Leijonakuninkaan ja t-paidan, lipun Linnanmäelle, ihanan maatuskapussukan ja nukkekotitavaraa, Vivaldin musiikkia Angry Birds-härpäkettä. Parasta juhlissa oli kuitenkin kaverit, joiden kanssa tuli leikittyä koko sen kolme tuntia yhtä soittoa.

En voi uskoa, että olen ollut äiti jo viisi vuotta! Viisi! Kohta ei riitä enää yksi käsi, jos kysytään tytöltä ikää. Enää vuosi, niin jo tuo menee eskariin. Taitaa olla edessä ensi viikolla jonkinlainen muistelo tyttömme ja minun kasvusta, joten pysykää kuulolla! Minä kiitän vielä kerran juhlavieraita! Nyt päivän mässäilyn päätteeksi maistuu kunon treeni Jillianin kanssa, vaikka yksi pulla kuumottaakin tiskipöydällä..


10 kommenttia

 1. Voi että kun oli mukavan näköiset pirskeet! Tuli hyvä fiilis :) Ja nuo tarjottavat.. Oon sanaton! Luulin että oon päässyt edes jotenkin makeanhimosta yli ja sitten täällä on tällaisia kuvia ja kuvailuja. Aivan ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, miekin olen ihan antaumuksella mässännyt, vaikka kuntoilla täällä Pitäisi. ;-) Oli kyllä kaikki hyvää, että oli pakko piilottaa osa pakkaseen turvaan!

   Näistä juhlista jäi hyvä mieli!

   Poista
 2. Onpas kivan oloiset juhlat olleet! :) Meillä ei myöskään täytekakku maistu, mutta juustokakut on herkkua. Appelsiini kuulostaa oikein hyvältä! Onnea viisivuotiaalle ja viisivuotiaan äitille kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista!
   Kuvia tuli otettua tasan 153, joista olisi tännekin löytynyt vaikka kuinka paljon jaettavaksi. Niistä välittyi lasten riemu tosi hyvin kuviin. Monessa kuvassa kuitenkin näkyi muiden lasten naamat ja meidän pojan pippeli, joten ne jää sitten kotialbumiin. ;-D

   Poista
 3. Ihana iso viisivuotias synttärisankaritar! Onnea vielä tätäkin kautta sekä juhlijalle että vanhemmille. Ja voi, mitkä tarjoilut *kuola valuu*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana Elli!
   Täällä on pakkasessa pullaa ja muffineja, joten sopii tulla maistelemaan koska vain. ;-)

   Poista
 4. Paljon onnea :)! Ihanat herkut!

  VastaaPoista
 5. oijoi mitä herkkuja :P oli varmasti mukavat pirskeet, onnea tyttöselle :)

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!