Räväyttäen rannalle

Tänään teimme sen: lähdimme vihdoin koko porukka yhdessä rannalle. Mukaan lähti aivan liikaa eväitä, kaksi hyperaktiivista ja sisällä kökkinyttä lasta, hieman töistä ja yleisestä väsymyksestä närkästynyt äiti ja lomalla oleva väsynyt isi. Muistimme sentään pakata mukaan aurinkorasvat ja pyyhkeet. Päätimme ajaa vähän pidemmälle päästäksemme uimaan, sillä noin parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä sijaitsi jo vappuna korkattu uimaranta isoine nurmikenttineen ja leikkivälineineen.
Minulla oli työpäivän päätteeksi ihan muut suunnitelmat, kuten tunnin hikijumppaa kuntosalilla, eikä mikään rannalla lojuilu. Paahtava helle ja pieni sarvi otsassa pakotti minut kuitenkin luopumaan raudan pumppaamisesta, vaan päätin, että nyt tehdään jotain kivaa yhdessä. Meillä ei tapahtunut kotona mitään "kulta, tulen niin energisenä töistä ja mietin, että lähdettäisiinkö rannalle? Ai lähdetään, kuinka ihanaa. Tehdään nämä eväät yhdessä ja ratsastetaan aurinkon alle"-keskustelua, vaan kommunikointimme kuulosti enemmänkin tältä "siis etkö ole tehnyt täällä kotona yhtään mitää? mäkätijäkäti. Ai lasten hampaatkin on vielä pesemättä?! Etkä ole antanut edes lämmintä ruokaa?!! murmutimutmit, mussunmussun. Kello on jo PUOLI NELJÄ! Nyt mies mäkämämkämä. Minä otan lapset ja lähden rannalle. Oletko tulossa mukaan? Ai, olet vai, no ala tulla tekemään eväitä"
Juu, kuulosti varmaan kauhian kivalta. Siinä sitten isot kassit mukana kurvattiin kaupan kautta rannalle, kun pahimmat höyryt oli päästetty jo pois kotona.Rannalla oli ihan jees, vaikka aluksi pelkäsinkin sitä lasten perässä loputonta juoksemista. Onneksi meitä oli kaksi aikuista mukana, ja vuorotellen jopa makoiltiin hetki viltillä. Meillä kumpikin lapsista on aivan uskomattomia vesipetoja, joten voitte kuvitella, kun puoli kahdeksalta piti sanoa hampaita kalistaville lapsille, että olisi jo aika lähteä kotiin. Pienen itkuvirren saattelemana päätimme parituntisen rantareissumme onnellisesti ja nyt kumpikin lapsi on jo pää tyynyssä. Isin ja äidinkin viikonloppu sai vähän mukavamman alun.
Otetaan varmasti vielä uusiksi!


10 kommenttia

 1. Tuo kommunikointikuvaus toi hymyn huulille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tuonut hymyä huulille juuri tuolla hetkellä, mutta nyt jo onneksi naurattaa! :-D

   Poista
 2. Hihhi keskustelu kuulostaa niiin tutulta :D Meillä kans esikoinen on todellinen vesipeto ja mekin tänään käytiin rannalla. Ihanan lämmintä oli vesi ainakin täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vesi oli lopulta ihan lämmintä, vaikka aluksi ei uskaltanut kastella edes varpaita. Mutta mun talviturkki on edelleen heittämällä! Tulee jo melkein kiire!! :-)

   Poista
 3. Uimarantailu on niin jees! :----) Meillä on tässä kävelymatkan päässä kaksi uimarantaa ja kyllä tänä kesänä on taas saanut rannassa olla kun meiltäkin noita vesipetoja löytyy kaksi! Väinö oppi uimaan kellukkeilla, joka helpottaa vähän vahtimista, mutta sitten pääsikin Eino veden makuun ja tuo bimbohan meinaa lähteä koko ajan vaan syvemmälle konttaamaan eli se siitä helppoudesta! :-----D En siis kyllä itsekkään kovin mielelläni yksin heidän kanssaan rantaan mene, mutta onneksi melkeimpä joka kerta sinne jonkun mukaan saa.

  Kivaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja hyvää alkanutta viikkonloppua myös sinulle! :-)

   Olihan se uiminen aika kivaa, vaikka ensin ajattelin kaiken rauhan ja levollisuuden katoavan rannalla aaltojen mukana. Tyttö ui kellukkeiden kanssa tosi hyvin, joten ei tarvitse vahtia muuten, kuin ettei sukella liikaa tms. Tuo herra 1 v 9kk on taas ihan vallaton! Monesti se vain juoksi kohti vettä ja "hyppäsi". Tuli pari kertaa sellainen "hups"... :-D

   Poista
 4. Oi, olen kateellinen! Me ei olla rannalle päästy kohta kuukauteen (vauva taitaa olla suurin syy), mutta ennen sitä ehdittiin onneksi monta kertaa. Aika hurjia vesipetoja noi meidänkin muksut on, mutta onneksi mies on nopea. Viimeisilläni paksuna minä en olisi nimittäin perässä pysynyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, viimeisillään raskaana ja kaksi vesipetoa.. mikä yhdistelmä! Ensi kesänä teillä onkin yksi uusi innokas vesipeto! ;-) Kumpi on silloin nopeampi - isi vai äiti?

   Poista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!