Mitä me tänään tehtiin Porvoossa (ja mitä sinäkin voit täällä tehdä)

Tänään oli hyvä päivä! Saimme kerrankin aikaiseksi lähteä yhdessä tekemään vähän muutakin, kuin vain nysvätä tutulla hiekkalaatikolla. Nyt kyllä hymyilyttää äitiä sekä isää, ja lapsetkin simahtivat tyytyväisinä sänkyihinsä mukavan päivän päätteeksi. Olen kuumeisesti täällä suunnittelemassa meille lisää kesäretkiä Porvooseen ja sen ympäristöön. Ajankohtaisempaa olisi lähteä kaikki yhdessä sinne uimarannalle. Se on nyt päällimmäisenä to do-listalla. Tässä nyt kuitenkin vähän muillekin vinkkinä, mitä lapsiperheen kanssa voi tehdä Porvoossa kesäisin. Postauksen kuvat ovat tältä päivältä.
Olen vähän myöhään havahtunut siihen, että Porvoossa voi oikeasti tehdä muutkin, kuin vain kierrellä pitkin vanhaa kaupunkia. Kaupungista löytyy esimerkiksi Taidetehtaan pihalta isoin hiekkakasa ämpäreineen ikinä! Tämä hiekkakasa on vielä valloittamatta, mutta sinne täytyy vielä päästä. Lapset vain lapsenvahdin kanssa hiekkakasaan siksi aikaa, kun vanhemmat käyvät shoppailemassa tai syömässä (ehkä jopa elokuvissa :-D). Löytyipä sieltä pihalta karusellikin! Taidetehtaalla voi myös syödä (aika tyyriiseen hintaan), mutta ehdottomasti herkkusuille (ja aikuisille) suosittelen meidän tänään koettua brunssia Bistro Sinne:ssä. Onneksi Porvoossa voi syödä reilusti halvemmallakin. Brunssilla kävikin meidän perheestä vain me naiset, eli ne pahimmat herkuttelijat.


Lyhyenä huomiona sen verran, että kovin kaukana Taidetehtaalta ei ole Runebergin koti, joka on meiltä katsastamassa, mutta jota voin jo nyt suositella.

Minä ajattelin huomenna käydä tytön kanssa Porvoon sähköbussin matkassa, sillä hinta on juuri passeli lapsiperheelle: free of charge, eli ilmaista koko lysti! Bussi liikennöi enää ensi viikon, joten pitää olla nopea, jos tahtoo päästä kyytiin. Bussi kulkee lyhyen ympyrän vanhaa kaupunkia pitkin ja takaisin Taidetehtaalle. Olisimme jo tänään hypänneet bussin kyytiin, mutta juuri silloin oli kuskilla tunnin mittainen lounastauko. Huomenna yritämme töitteni jälkeen uudelleen.

Tällä perheellä vielä olisi tarkoituksena hypätä kesäisin Porvoossa kulkevan Höyryveturin kyytiin, sillä meidän lapset ovat ihan täpinöissään tästä upeasta junasta! Täytyyhän se sitten käydä koeajamassa itsekin. Kyllähän näillä junaradoilla kulkee kesäisin lättähattujunakin, joka liikennöi vähän useammin kuin höyryveturi. Höyryveturia on ihasteltu aikaisemminkin blogissani.

Me keskityimme kulkemaan tänään jokea pitkin, jokiristeilyn merkeissä. Hinta aikuisilta kympin, mutta lapset onneksi ilmaiseksi. Levyltä tuli suomeksi ja ruotsiski opastuskierros samalla, kun aluksen kuski keskittyi tupakoimaan potskin perällä. Ihan kiva retki ja tarpeeksi pitkä taaperolle (45 minuuttia), mutta retki (meille) tutuissa maisemissa tupakansavussa oli miinus. Ihan kiva se levytlä tullut opastaja oli, sillä kuulin muutaman uuden asian Porvoon historiasta. Tulevaisuudessa taidan ottaa saaristoon menevän paatin.
Porvoonjokea pidemmälle pääsee lautalla saaristoon, Pellinkiin, jonne tahtoisin kovasti tehdä perheen voimin päiväretken.


Jokiristeilyn ja mässäilyn päätteeksi kävelimme tytön kanssa vanhan kaupungin läpi autolle. Tänne hukkuisi edelleen kaikki rahat, ikä ja terveys, mutta onneksi pahin hurmio on jo ohi. Yksi mielenkiintoinen askartelukauppa on ilmestynyt Jokikadun varteen, jossa olenkin jo kerran pikaisesti vieraillut. Sinne meneekin sitten seuraava palkka.. SE OLI VITSI, rakas mieheni!

Vanhassa kaupungissa viihtyvälle tiedoksi tämä postaus minua (melkein tasan) vuosi sitten ihastuttavista kaupoista Porvoossa. Tässä postauksessa fiilistellään vanhaa kaupunkia kuvin myöskin vuosi sitten, jolloin tänne muutosta ei ollut tietoakaan.ps. Hirveän hyvä idea on myös hankkia ystäviä täältä ja mennä päiväretkien päätteeki kielikylpysynttäreille. Kyllä napa taas raikaa ja bodypumpissa meinaa vähintäänkin pieru päästä, kun nostat tankoa kaikkien herkkujen ja kahvin jälkeen. Tackar och bockar!1 kommentti

  1. Porvoo on kaunis paikka :) Kotieläintilakin löytyy motarin varrelta kungsbackasta.

    VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!