Kesän viimeisen kuukauden suunnitelmat

Rakkain vuodenaikani, kesä, tuntuu valuvan sormieni lävitse hillitöntä vauhtia. Miehen loma alkaa huomenna, joka merkitsee sitä, että kuukauden päästä alkaa jo koulu. Minun työt loppuvat kuun 30. päivä, jonka jälkeen on pieni yli viikon kestävä loma. Mitään en tunne tehneeni tänä kesänä, paitsi töitä. Kaikkea olisi kuitenkin pitänyt ehtiä tekemään kesän aikana.

Talvella vallinnut sitkun on kesä-raina tuntuu naurettavalta. Enhän mie ole ehtinyt tekemään kesällä melkeinpä mitään suunnitelmissa olevia asioita. Kaikesta huolimatta on toisaalta aika surullista viettää aikani töissä,  kun lasten kanssa olisi ollut kiva reissata ja muuta kesän aikana. Mutta taloudellinen tilanne on vaatinut minun työskentelyä. Nyt jälkiviisaana tuntuu, että olisi ollut ihan kiva viettää pikkasen lomaa koulun jälkeen, jotta lasten kanssa olisi ehtinyt olemaan enemmän.

Tämä koko kesä on mennyt samalla kaavalla: herään kuudelta, valmistaudun töihin, olen "virkeänä" seiskalta työpaikalla, painan töitä kolmeen asti, käyn ehkä hätäseen kaupassa, haen lapset tarhasta, syötän ja juotan lapset, köllöttellään sohvalla lasten kanssa, odotellaan miestä kotiin, käyn jumpalla illalla tai katselen televisiota. Rannalle olisi ollut monesti ihanaa mennä, mutta yksin en tunne kykeneväni vahtimaan näitä vauhtinaperoita, ettei viisivuotias huku sinne veteen uidessaan, ja ettei taapero katoa muille vilteille. Ystävien ja sukulaisten luonakin oli suunnitelmissa käydä useammin, mutta niin ne vapaapäivät vain menivät ohi, että tuuli vain kävi. Mitään omaa aikaa en ole kaivannut heti töiden jälkeen pitkään aikaan, koska iltaisin olen saattanut kipaista jumpalle tai olohuone on muuntunut treenisaliksi. Muuten ne päivät ovat soljuneet siihen tuttuun tapaan.

Yksi kuukausi tuntuu todella lyhyeltä ajalta! Nyt kun mies hoitaa kotona lapsia, niin varmaan tulee tehtyä töiden jälkeen paljon enemmän asioita kodin ulkopuolella. Laskeskelimme juuri viikonloppuja, että mitä suunitelmia viimeisille viikonlopuille on. Mies on näillä puheilla lähdössä ensi viikolla puoleksi viikoksi mökille, joten se viikonloppu menee minun osaltani töitä tehdessä. Seuraavana viikonloppuna onkin jo minun Helsingin-reissu Musen keikalle. Sitten onkin jo elokuun ensimmäinen viikonloppu, jolloin me saamme miehen kanssa ensimmäisen vapaan viikonlopun kahdestaan kylpylässä! Ja tadaa, viikonloppu ennen koulun alkua tulee luultavasti menemään ihan pirun nopeasti..

Lasten kanssa olisi ihanaa reissata vaikka Turkuun ja Muumimaailmaan. Tytön kanssa olen ainakin lähdössä Linnanmäelle, sillä tyttö sai syntymäpäivälahjaksi lipun huvittelemaan. Tytön kanssa pitäisi opetella myös pyörällä ajoa. Uimassa haluaisin itsekin jo käydä. Mikään pieni rusketuskaan ei olisi pahasta, sillä loistan valkoisine säärineni muiden joukossa kaupungilla. Ystävien kanssa tahtoisin viettää aikaa niin yhdessä lasten kanssa kuin ilman lapsia. Olisi vaikka mitä jännempiä ideoita päässä, mutta joku nakertaa päiviä kalenteristani. Apua, aika loppuu kesken! Miksi kesällä ei voisi olla vielä yhtä ylimääräistä kuukautta, joka olisi varattu hauskanpidolle ja rentoutumiselle? Ennen elokuuta kuuluisi olla lomakuu tai ota ihan rauhallisesti kuu..
9 kommenttia

 1. Ah, lomakuu. Sitä tarvittais täälläkin! :)

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti et pahastu vinkistäni, tämän haluaisin jakaa omasta kokemuksesta.

  Vaikka kelit ovat kevään alussa vielä kylmät, niin olen itse aikaistanut kesän menohaluja huhtikuun ja toukokuun viikonlopuille. Tämä voisi olla erinomainen vaihtoehto teillekin. Toukokuu on suosikkini. Se on VALOISA ja aliarvostettu ihana kuukausi, vaikka se voi olla kylmä ja tuulinen ja myös pölyinen kaupungissa. Suosittelen toukokuulle pidennettyjä viikonloppuja ja käymistä maalla/merellä/metsässä jossa ei ole katupölyä.

  Otin itse töistä lomaa huhtikuun lopulla ja kävimme tuolloin sukuloimassa ja myös risteilyllä. Päivä on tuolloin jo yhtä pitkä auringonvalon kannalta kuin elokuussa ja loman pitäminen tuolloin virkistää paljon. Kun kelit ovat vielä koleat, voi huhti-toukokuussa tehdä monet retket ja sukuloimiset, jotka eivät itsessään vaadi lämpöasteita. Esim. mummolassa käynnit kauempana, juurikin se risteily tai vaikka huvipuisto heti kun ne aukeavat. Matkustaminen huhti-toukokuussa on miellyttävää, kun on valoa mutta ei ole hiostavan kuuma. Monissa paikoissa ei ole sesonkia eikä ruuhkaa. Ja hyttysiä ei ole vielä missään!

  Helteestä ei kyllä toukokuussa pääse nauttimaan, mutta onpahan sitten heinäkuussa enemmän aikaa puhtaalle lekottelulle.

  Hyvää kesän jatkoa ja kiitos kivoista postauksista toivottelee

  -Nuppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, Nuppu!
   Palaan tähän illalla. Oli hyvä vinkki. ;-)

   Poista
  2. Nuppunen, minäpä kirjoitan sinulle vielä pidemmän vastauksen, kun en ole enää näin töttöröö. Mutta tosi hyvä idea käydä reissussa jo ennen kesän helteitä. Silloin olisi eri paikoissa vähemmän ihmisiäkin. :-) Nyt tänä kesänä meillä meni kevät töihin ja kouluun, joten siksi ei ollut mahkuja edes pidennettyihin viikonloppuihin. Jospa otan tästä opiksi ja laadin ensi kevään suunitelmat eri tavalla. Kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Mä suosittelen kokeilemaan rantaa lasten kanssa!
  Me asutaan biitsin vieressä ja rampataan siellä melkein joka päivä. Olen ihan varma että teidän viisivuotias on fiksumpi kuin meidän kolmevuotias, eli ei juokse suin päin syvälle. Siis onhan se hermojaraastavaa ja oma rentoutuminen on siitä kaukana, rusketuksesta voi toki haaveilla, mutta yleensä mä keskityn taaperon perässä pysymiseen ja samalla vilkuilen, että isoveli on rannan tuntumassa. Paljon hiekkaleluja ja lahjontaa - tai sitten vaan rentoutuu kotona :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sinne rannalle lähden ehdottomasti, nyt kun mieskin on lomalla. Tytön kanssa sinne voisi mennä tunneiksi kahdestaan, sillä silloin tälläinen nautiskelijakin voi vain nautiskella. :-)

   Poista
 4. Tutulta kuulostaa. Mulla on jokakesäinen tekemisstressi, ja tänä kesänä ei olla ehditty juuri mitään tekemään. Toki vauva laskettu aika kesäkuun loppuun vähän hillitsi kesäkuuta, ja vastasyntynyt nyt heinäkuuta. Onhan tässä vielä monta viikkoa jäljelläkin, mutta jotenkin en osaa olla ajattelematta syksyä jo.

  Pienen vauvan kanssa kun en rannalle oikein voi lähteä, ilman häntä en voi olla kun syö jatkuvasti... Onneksi on hyvät tuplarattaat niin ehkä ehditään ne perinteiset Korkeasaari ja Linnanmäki ainakin kiertää :)

  Mutta olen TÄYSIN lomakuun kannalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään syksyä vielä!! Apua!!

   Lomakuu! Mitenköhän sen saisi viralliseksi..? :-)

   Sulla on varmasti hulinaa vauvan kanssa, mutta tosi kiva, jos jaksatte lähteä tekemään kesän reissuja. Mekin lähdemme sinne Linskille vielä kesän aikana.

   Poista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!