Ne toiset ensimmäiset hampaat

Minä tässä jo lyhyessä lauseessa mainitsinkin, että meillä heiluu ensimmäinen maitohammas. Tyttö ei ehtinyt täyttää edes viittä, kun alahampaissa päätettiin, että nyt on jo aika yhden lähteä. Heiluvaa hammasta ihmeteltiin tovin, mutta vielä enemmän ihmeteltiin maitohampaiden takana puhjennutta rautahammasta. Rautahammas näytti ensin olevan aika pieni, kunnes se puhkesi kokonaan näkyviin, ja näyttä painavan toistakin hammasta, joka ei edes heilunut. Miehen pyynnöstä käytin tytön perjantaina hammaslääkärillä, jossa hammaslääkärisetä hieman turhautuneena käski äidin hoitaa toisen maitohampaan irrottamisen itse. Nolo käynti, vaika yritinkin sopertaa, että tyttöä oli sattunut poskeen, ja puhjennut hammas on vähän vinossa ja aivan kiinni toisessa hampaassa. Eihän siinä muutta sitten ollutkaan, vaan kiltisti odotamme koko purukaluston uusiutumista. Saaliiksi reissultamme saimme kuitenkin sen ensimmäisen maitohampaan, hieman hämillään olevan tytön ja nauravan äidin. Palkinnoksi haimme vielä jäätelöt. Kyllä oli hyvää!Kyllä yksi maitohammas voikin saada tuulta äitiyden purjeisiin. Tyttö on kohta viisi, vuoden päästä jo eskarilainen. Ei tässä mene aikaakaan, kun koulutie kutsuu. Ainakin siltä tuntuu. Tämä hammas on varmasti vielä koko kesän ihmetyksen ja tutkiskelun kohde, ennen kuin uusi maitohammas päättää liittyä remmiin. Hammas oli niin pieni, mutta silti se on ollut yksi äitiyden kohokohtia. Lapsi kasvaa ja kehittyy. Tyttö on jo kovin ison oloinen. Minun ihana esikoiseni. Hymysuusta pilkahtaa söpö rako, joka saa heti minutkin hymyilemään. Nämä maitohampaat eivät onneksi aiheuta mitään yövalvomisia, kiukkuista lasta tai kuolaamista. Nämä hampaat saavat aikaan kiljaisuja, naurua ja huokauksia siitä, kun lapsi niin kasvaa. Se minun ihana tyttöni.


8 kommenttia

 1. Onnea irronneesta hampaasta! :D Meillähän lähti Onnilla ihan vastikään molemmat alaetuhampaat, ja kyllä, toinen hammaslääkärisedän toimesta. ;) Eka irtosi melko hyvin itse, mutta toinen käytiin irrottamassa lekurissa, takana tuleva hammas oli jo samankokoinen kuin maitohammas, joka ei vielä juurikaan edes heilunut. Ihan vinossa olivat jonkin aikaa, vähän vieläkin, mutta hyvin on kieli työntänyt uusia hampaita oikeille paikoilleen. Voi olla, että joudutaan joskus oikomaan. Hih, Onni muuten kertoi, että olivat ihmetelleet tarhassa teidän tytön heiluvaa hammasta. :)

  Mieleenpainuvia juttuja nämä tällaiset. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, ihana Onni! :-) Tämä hammasasia onkin ollut tosi iso juttu meidän tytölle. <3
   Minulla on ollut lapsena todella vinot hampaat, joten voi olla, että niin käy meidänkin lapsille. Olin koko ala-asteen jotkut raudat ja vekottimet suussa. :-(

   Poista
 2. Löysin blogisi tänään ja onpas hyväntuulinen! Jään seuraamaan ja onnea tytölle ekan maitohampaan irtoamisesta! Isoja juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, Heini!
   Minäkin olen löytänyt blogisi Facebookin kautta. :-D On ollut tarkoituksena tulla ihan ajan kanssa tutustumaan ja lisäämään lukulistalle sinun blogisi. Se vaikutti mielenkiintoiselta.
   Isosti tervetuloa lukemaan minun juttujani!! :-)

   Poista
  2. Olipa ihana kuulla, kiitos! :) Tuli hyvä mieli!

   Poista
 3. Ihana tuo neljäs kuva, kuinka toinen on niiiiin onnessaan :D Pieniä juttuja mutta niin tärkeitä :) Kävikö hammaskeiju visiitillä.. ;)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, tuo kuva olikin hyvä sattuma, että sain ikuistettua tuollaisen onnen.
   Me ei olla vielä muistettu laittaa tyynyn alle hammasta, vaikka kova puhe on siitä ollut! :-D

   Poista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!