Ma-su pikakelauksena

Se olisi viimeinen sunnuntai vähään aikaa opiskelujen merkeissä. Kulunut viikko oli viimeinen täysi viikko koulua. Enää on jäljellä kaksi päivää, jonka jälkeen hyppään kotihoidon puikkoihin ja olen töissä heinäkuun viimeiseen päivään asti. Töitä tulee olemaan kokonaiset 9 viikkoa, lomaa vain 1,5 viikkoa. Vasrmasti rankka, mutta antoisa kesä tulossa. Olen enemmän kuin innoissani tulevasta kesästä.
Nyt keskitytään vielä kuluneeseen viikkoon, olkaa niin hyvät!

Maanantai.
Viikon ensimmäinen päivä sujui koulun ja lukemisen merkeissä. Tulossa oli toiseksi viimenen tentti, farmakologiaa, joka pelotti melkein yhtä paljon kuin hammaslääkärissä käynti. Ilmassa oli pienen haikeuden tuntua, sillä koulua olisi enää kahdeksan päivää jäljellä..


Tiistai.
Päivä, joka meni tauotta lukemisen parissa, mutta silti tentti tuntui ihan heprealta. Ensimmäistä kertaa minulla oli todella epävarma olo siitä, tulisinko läpäisemään koko koetta. Hylätty tentti nelosten ja vitosten suoritusten jälkeen olisi aika riipaisevaa. En ole koskaan toivonut pääseväni vain läpi jostain kokeesta. Nyt toivon sitä enemmän kuin koskaan.

Keskiviikko.
Koko päivä meni koulussa monikulttuurisuuden merkeissä. Istuimme auditoriossa kuunnellen naisten ympärileikkauksesta, kunniaväkivallasta, henkisestä ja fyysisestä väkivallasta ja maahanmuuttajana Suomessa. Oli todella mielenkiintoinen päivä. Illalla oli luvassa kuitenkin jotain muuta mielenkiintoisempaa, nimittäin lasten ekat kevätjuhlat! Ihan ei tullut tippa linssiin, vaikka olinkin liikuttunut lasten taidenäyttelystä. Etsin innoissani kummankin lapseni tekemiä töitä. Oli todella ihana ilta!! Meillä on varmasti paras tarha. Enempää en voisi toivoa. Kaikki olivat panostaneet hurjasti ohjelmaan. On mielentöntä nähdä ihmisiä, jotka selvästi nauttivat työstään. Vaikka kevätjuhlat oli vasta kuudelta, niin pojukin jaksoi kiertää "metsäpolun" alusta loppuun asti. Hunaja-piste taisi olla lemppari, sillä pienen maistiaisen jälkeen kuului "lisää"!
Torstai.
Minun ja tytön jännittävä päivä. Otin nimittäin tytön mukaan kouluun! Ratikka-ajelu oli ihan parasta. Ikkunoista oli kiva katsella ympärilleen. Ihmispaljouttakin tuli vähän kummasteltua ja koulun suuruutta ihmeteltyä. Tyttö istui niin nätisti aamupäivän kätilötyön perustan tunnilla ja portfolio seminaarissa. Tyttö sai kehuja niin opettajilta kuin luokkalaisiltanikin. Olin todella iloinen onnistuneesta reissustamme. Myös isi sai osansa meidän retkestä, kun kävimme katsomassa isin työpaikkaa ennen kotiinlähtöä. 


Perjantai.
Perjantai piti sisällään esimiehen tapaamisen ja pienen työhön orientoitumisen. Ohjelmassa piti olla myös patofysiologiaan lukemista, kunnes tarhasta tuli soitto, että pieni herra on kuumeessa. Siinähän se päivä sitten menikin. Ihan plörinäksi lukemisen osalta, mutta onneksi päivän pelasti minun ja naapurini tyttöjen ilta. Pitkästä aikaa pääsin ulos niin sanotusti tuulettumaan. Tämä ilta oli myös vasta toinen iltani uudella paikkakunnalla tälläisissä merkeissä. Viimeksi kävimme Ukon kanssa viettämässä hääpäivää jossain oudossa tanssipaikassa, mutta nyt pääsin syömään hyvin ja katsastamaan jokirannan terasseja. Ihan ajoissa olin kotona, mutta ilta oli silti antoisa. Kotiin mentäessä tuuli vain soi korvissa, kun pyöräilimme keskellä katuja.

Launtai ja sunnuntai.
Tässähän tämä. Poju on vielä kipeänä, nuhakuumeessa, vaikka ulkona on niin ihana ilma. Tänään piti käydä yhden ison mahan ja yhden pojun tyttöystävän luona vierailulla, mutta tämä päivä menee sitten kotona lukien huomiseen tenttiin. Lauantaina kuitenkin saimme onneksi nauttia ulkoilmasta, sillä teimme tytön kanssa hommia puutarhapalstallani (siitä lisää myöhemmin). Meillä kävi eilen myös vauvavieras, ihana hymypoika, joka tapitti silmiini aivan kuin porautuen pintaa syvemmälle. Tämän ihanuuden lisäksi piti hoitaa käytännön asioita, kuten tehdä ruokaa pakkaseen työpäiviä varten. Illalla lasten käytyä nukkumaan pistimme ulkokalusteita kuntoon ja öljysimme neljä tuolia ja yhden ison pöydän. Enää on luvassa pation kunnostus ja sävyttäminen + puutarhapalstan laitto, niin pihakausi voi alkaa. 

Huh, siinä se viikko olikin. Millainen oli teidän viikko?

ps. Meidän tytöllä heiluu eka maitohammas!! <3


4 kommenttia

 1. Heiluu eka maitohammas!?!? En ala. Ei ne kasva oikeasti noin nopeasti.
  Meillä Käytännön Miehellä alkaa työt heti koulun päätyttyä ja lomaa on vain viikko, ja mä olen siitä ihan romuna. :( (Tää kyllä liittyy myös siihen että mä joudun olemaan viikonloput töissä jne).

  Toivotaan että farmakologia meni kunnialla läpi! Mullakin on takana (ja edessä vielä useampi) muutama sellainen tentti, jossa tärkeintä on läpipääsy, ei hyvä arvosana. Muuten teidän luennot kuulostaa niin mielenkiintoisilta että voisin ihan huvin vuoksi tulla kuunteluoppilaaksi.

  Paranemista pikkumiehelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta!! Ekan hampaan heiluminen on kyllä aika iso juttu, ainakin mulle, kun sen takia meinasi tulla kyynel! Niisk, miten ne kasvaa.

   Tää tentti ja koko luentosarja oli yhdeksi opintopisteeksi ihan törkeän laaja ja vaikea aihe! Murr.. Kunhan pääsisi edes rimaa hipoen läpi. :-)

   Meillä mies jää kuukauden lomalle lasten kanssa. Mie oon sitten lomalla lasten ja miehen kanssa sen 1,5 viikkoa. Mutta rahan tuloa ei voi estää!

   Poista
 2. Heh, olimme Porvoossa päiväretkellä eilen ja syömässä mm. Rossossa. Mietin siellä että olisipa ollutkin hauska törmätä ;) Ja ihana kaupunki, valloittaa joka kerta!! Viettäisin vanhan kaupungin sisustusliikkeissä päivän jos saisin (ja törsäisin, jos olisi varaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, olisi ollut todellakin hauska törmätä! Harmi, kun me vietettiin sairaus- ja maanmylläämispäivää eilen. Mutta ilmoitahan seuraavalla kerralla, kun tulet näille nurkille. Voin tulla oppaaksi. :-)

   Poista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!