Aina sama laulu

Juu, nyt ei puhuta niistä vauvoille ja masukeille lauletuista Ultra Bran biiseistä tai muista lastenlauluklassikoista. Nyt puhutaan siitä samasta virrestä, joka on tässä vähän jo vuoristoratakyydiltä tuntuvassa blogissa soinut ennenkin. Arvaatteko? No miepä kerron: lasten sairastaminen. Vielä tarkemmin ilmaistuna meitä piinaa jo kolmatta kertaa tänä vuonna korvatulehdus.


Aamu lähti käyntiin ihan samalla kaavalla. Pienellä armeijahenkisellä liikkuu, liikkuu, liikkuu aamutoimien suorittamisella, joka päättyy ennen hikijuoksuun pakkasessa ulkovaatteiden pukemiseen. Röyhtäys varren kanssa. Mitä hittoa? Nyt tuli pojalta puklu. Vaatteet vaihtoon, ehkä tämä oli vain joku ihan normaali juttu. Uudet vaatteet päällä ulkohaalareiden laittoon. Nyt on vaatteet ja ulkohaalari maidonsekaisessa eritteessä. Ja äiti ja poika jää kotiin.Käynti päivystyksessä. Vastassa on joku lääkärinaikkonen, harjoittelija ihan selvästi. Ihan pätevä, vaikka tekikin vielä yhden tutkimuksen terveysaseman käytävällä. Kummatkin korvat tulehtuneina. Samaa antibioottia kolmannen kerran. Väläytellään sanaa putkitus. Ulkona tyypillinen jäpätyssoitto miehelle, joka ei olisi millään uskonut pojan olevan taas kipeänä. Minähän sanoin, että olisi pitänyt viedä aikaisemmin, kuuluu noita-akkamainen mäkätys. Ja ei kun kaupan karkkihyllyn ja apteekin kautta kotiin.Itkuinen poika, Ylpeyttä ja ennakkoluuloa, yhteiset päikkärit ja hellää hoitamista.

No mutta, ei tässä mitään. Tää nyt on tätä - elämää.


3 kommenttia

 1. Tutulta kuulostaa.. Meillähän tytöllä oli 8-9 korvatulehdusta puolessa vuodessa. Neljännen (vaiko viidennen...?) kohdalla alettiin putkista puhumaan, mutta minä nikottelin (tyhmänä!) vastaan. Ajattelin, että kun tyttö on niin pieni, niin vaiva loppuisi kun "röörit" iän myötä kasvavat.

  No, eipä loppunut ja syyskuussa hänelle laitettiin putket. Nyt ei ole ollut yhtäkään korvatulehdusta sen jälkeen. Onneksi. Muta kaikilla ei putketkaan auta, oon kuullu semmosiakin tapauksia.

  Toipumista pienelle potilaalle ja toivottavasti tämä korvatulehdus jäisi viimeiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa aika peeltä, jos edes putket ei auta. Ennen ihmettelin niitä äitejä, jotka jupisivat ja valittivat korvatulehduksista. En ihmettele enää..

   Poista
 2. Toivottavasti moinen olisi vika laatuaan. Mä olen joku ennätyspotilas korvatulehduksissa, koska niitä on kertynyt kymmeniä. Mulla on myöskin ehtinyt olla viidet putket, jos en väärin muista. Mut kuten sanottu, mä olenkin ollut korvineni haastava potilas. Tsemppiä!

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!