Nippelitietoa blogista

Olen nyt muutaman kuukauden ajan seuraillut Google Analyticsin kautta blogini kävijämääriä ja paljon muuta hauskaa, mitä edellä mainitun kautta voi omasta blogistaan vaan saada tietää. Suosittelen jokaiselle lukijakunnastaan kiinnostuneita seuraamaan blogin tilastoja tämän kautta. Kyllähän Blogger tarjoaa omat tilastonsa, mutta se tarjoaa vain lusikallisen Analyticsiin verrattuna. Haluan jakaa myös teille nippelitietoa blogistani. Tilastojen seuraamiseen jää ihan koukkuun!

Kyseiset tiedot ovat viimeisen kuukauden ajalta.

Viimeisen kuukauden aikana blogissa sivun katseluja on kertynyt yhteensä 5937! Yksittäisiä lukijoita tästä on melkein 900. Huh huh! Siis 900 yksittäistä lukijaa/ohimennen piipahtanutta tyyppiä kuukaudessa. Aika kova luku minusta. Blogissani käydään myös tarkistamassa tiuhaan uusia postauksia ja kommentteihin vastauksia. Ei ole kulunut edes päivääkään, kun yli 1400 käyntiä on kilahtanut mittariin. Vain 146 käyntiä rekisteröidään tilastoihin, kun edellisestä kerrasta blogini parissa on kulunut yksi päivä. Moni ei siis jaksa millään odottaa seuraavaan päivään. <3

Lukijani koostuvat luonnollisesti suomalaisista. Hauskaa on myös huomata, että minulta löytyy myös tirkistelijöitä Ruotsista, Englannista ja USA:sta. Jopa 60% Englantia hakukoneessaan käyttävistä blogiini eksyneistä tulevat takaisin. Voi olla, että vain sattumalta. Olisihan se kiva ajatella, että heitä kiinnostaa kuvat (kopioimismielessä)? Ruotsalaisista vain 20% palaa takaisin. Ulkomaalaisten käyntien keskimääräinen aika sivuillani on voi olla jopa 4 minuuttia.

Lukijakuntani koostuu pääosin Hesalaisista.Yli puolet Helsinkiläisistä blogiini eksyneistä palaavat takaisin. Pääkaupunkiseutulaiset jaksavat lukea blogiani noin 2 minuuttia ja 12 sekunttia kerrallaan. Sivuja te ihanat luette noin 3,17 yhdeltä istumalta. Kotka tulee hyvänä kakkosena. Kotkalaisista uusista kävijöistä kuitenkin vain 10% palaa takaisin, ja he lukevat kerrallaan vain puolitoista minuuttia ja piirun alle 3 sivua. Kolmannella sijalla tulee Porvoo. Porvoolaiset ovat taas Kotkalaisia kivempia, sillä yli 40% palaa takaisin, Porvoolaiset lukevat yli 4 sivua kerrallaan ja viihtyvät blogissani yli viisi minuuttia!! Jee, Porvoo! Yhteensä blogissani on käyty 69. eri kaupungista. Yksi Alajärveläinen luki kerrallaan melkein 10 minuuttia blogiani ja palasi vielä takaisinkin! <3 Pohjoisimmat lukijani löytyvät Rovaniemeltä, josta puolet ovat palanneet takaisin blogini pariin.

Yli puolet blogiini tulevista palaavat takaisin, eli ovat niitä vakituisia tai harvemmin vakituiseen lukevia lukijoita. Uusia käyntejä on ollut kuukauden aikana vain piirun alle 50%. Blogistani poistuu välittömästi vain 10%. Keskimäärin sivuilla hengataan 2 minuuttia ja sivuja luetaan about kolme kappaletta per istunto. Vannoutuneimmat lukijat käyttävät Mozillaa, Operaa, Firefoxia ja Chromea. Elisa ja Dna ovat lukijoitteni suosituimmat liittymät. Suosituimmat laitteet, joita lukijani käyttävät, ovat Apple iPhone ja iPad, Nokia Lumia 800, Samsung GT-19100 Galaxy S II ja Samsung GT-P7500 Galaxy Tab 10.1.

Bloggerin kautta lukevia on 212, Blogilistalta tulee 188. Suurin osa tulee blogiini kuitenkin googlettamalla, siksi nuo luvut ovat pieniä.

Erilaisilla hakusanoilla siis päädytään blogiini. Tässä niistä pieni lista: muumitalossa, sydämen asialla, muumitalossa blogi, läksiäislahja, sydämen asialla blogi, marimekko rahi, elämän suola ja sokeri, ongelmavanhemmat, saunan lauteet, sermi, alkuraskauden oireet, alkuraskaus vauvamaha, huis pieni pajukori, hortonimi, ice age 4 sid suolasta, ilman rintsikoita blogspot, itsekäs tunteenpurkaus, kummasta reunasta tapetoinnin aloitus, kunnon sauna, synnytyskertomus, villatakit. Todella moni lukijani tulee blogiini googlettamalla blogini nimen. Nuo muut ovat joko yhden/muutaman henkilön hakusanoja, joilla blogiini on päädytty.

Koukuttavaa puuhaa tosiaan näiden tilastojen seuraaminen. Onhan tämä bloggaaminen aika tylsää puuhaa, jos ei tiedä yhtään mitään lukijoistaan. Tänne sitä vaan vuodatetaan kaiken maailman riidat aviomiehen kanssa pieruista tai rahasta, äitiyden vaikeudesta, ärsyttävästä uhmasta, omista peloista tai iloista. Jos nyt kukaan teistä tunnistaa itsensä edellä olevista tiedoista, niin huikatkaa. :-) Ja edelleen saa toivoa postauksia tai esittää kysymyksiä, jos niitä vaan sattuu olemaan.

Olette kaikki kovin ihania!

10 kommenttia

 1. Huh kylläpäs sieltä saa paljon tietoa :O!
  Täytyypä käydä kurkkaamassa, kiitos vinkistä..
  Miten mä repesin tolle: saunan lauteet :D? ilman rintsikoita blogspot xD

  VastaaPoista
 2. Kiitos muistutuksesta! Itse aktivoin Analyticsin aikaa sitten, en vain ole muistanut käydä tuloksia katsomassa. Mielenkiintoisia tietoja. Siitä kun vielä osaisi tehdä johtopäätelmät, että miten omaa blogiaan voisi kehittää vielä paremmaksi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se olisi kiva tietää. Sen takia on lukijat ja kommenttiboksi. ;-) Tee sinäkin raportti omaan blogiisi. Olisi kiva käydä lukemassa miten ihmiset löytävät sinun blogiisi.

   Poista
 3. Aika hauska juttu..pitää kyl itekki kokeillä kun kun pääsee koneelle ku ei tän puhelimen kans oikein onnistun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän saa kulutettua aikaa vaikka kuinka paljon. Harmi vaan, kun kunnon tilastoja saa odottaa hetken aikaa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! ;-) Ja kiva kun olet päätynyt lukijaksi. :-)

   Poista
 4. Hih, mulla on kans google analytics ja sen lisäksi myös statcounter ja niistä saa kyllä ihan kivaa tietoa. Ja jotenkin se on koukuttavaakin puuhaa tutkiskella, että millaisilla asioilla ne tyypit siellä sivuilla liikkuu ja kuinka kauan. :D
  Sitä en tosin vieläkään ymmärrä, kun toiset väittää, että pystyy näkemään myös sen, että kuka kommentoi anonyymina.

  VastaaPoista
 5. Ongelmavanhemmat, OMG. Teitä ei todellakaan voi sellaisiksi kutsua. Ja tuo ilman rintsikoita aiheutti aikamoisia tyrskähdyksiä täälläkin :-D

  VastaaPoista
 6. seuraavan kerran kun analysoit vierailijoita, ja Alaveteli löytyy listalta, niin naapuri se on joka käy lukemassa anoppilassa :)

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!