Vauhdikas 1-vuotias

Tänään nyhvättiin toista päivää sisätiloissa isomman lapsen kuumeen takia. Eka päivä kotona oli ihan jees. Pääsykokeiden jälkeen oli kiva huilahtaa, tehdä vähän joulukortteja, eikä tarvinnut vaihtaa vaatteita. Hiuksetkin taisivat jäädä harjaamatta.
Nyt tämä toinen päivä sisällä teki jo tiukkaa. Tytöllä vieläkin kuumetta yli 37, mutta ei muita oireita. Pojalla taas oli selviä mökkihöperyyden oireita, kun toinen juoksi jo sohvallakin seinähulluna. Huomenna on PAKKO päästä ulos! Vaikka likka olisi huomennakin kuumeessa, niin mun on päästävä pojan kanssa edes tohon takapihalle.

Aamupäivällä seurasin kameran kanssa, että mitä kaikkea juuri vuosia täyttänyt energiapakkaus oikein päivisin duunailee. Postauksen lopuksi saatte pienen joulubonuksen, sillä päivän mittaan jouduin huomaamaan, etteivät ne OMAT lelut kiinnosta tietenkään yhtä paljon kuin ne ympäri taloa löytyvät aarteet. Älkää siis tänä vuonna tuhlatko turhaan 1-vuotiaisiin rahaa, sillä kaappien nurkista saattaa löytyä maailman parhaimpia aarteita!

Heti aamusta käydään keittiön muovirasiakaapilla. Tämä ei todellakaan ole pahin sotku, jonka tuo mies saa aikaan. Joskus kaapista kaivetaan ulos kaikki mahdollinen sälä. Tietenkin itse poistutaan rikospaikalta muihin puuhiin.

Ne muut puuhat löytyvät kirjahyllyltä, jossa kaikki (yhden ja saman) hyllyn kirjat työnnetään seinään kiinni. On muuten tosi hupaisaa tämä touhu..


Jotta kirjojen kohtelu ei pääty tähän, niin hyllystä kaivetaan pari lempparikirjaa. Ei, ne eivät olet Nalle Puh tai Vauvan Eka Oma Kirja, vaan Juoppohullun Päiväkirjat!! Kuten kuvasta voitte todistaa, niin kirjoja on myös vähän maisteltu. Mitähän joku tuumisi jossain kirjadivarissa puoliksi syödyistä pokkarin kansista? Mummot, kummit ja vaarit: älkää ostako lapselle niitä lällyjä vauvojen pahvikirjoja, sillä niitä ei lueta. Juoppiksista löytyy myös niitä kuvia ja hullunkurista sisältöä.


Kaikkea muutakin voi syödä. Äidin pieruverkkareiden nauhat ovat tosi hyviä. Mutta tiedättekö, mikä muu on myös tosi hyvää?


No pehmeä pallero, joka kuuluisi siskon keittiötarvikkeisiin. Tätä jäätelöpallon virkaa ennen toimittanut pallo maistuu tosi hyvältä. On ihan tosi kiva löytää tuo kuolattuna oman persiin alta, kun joku ilkimys on jättänyt sen sohvalle lojumaan.


Sohvalle kiipeäminen on nyt tämän päivän hitti! Isi mokoma antoi viimeisen tönäisyn tälle taidolle, ja nyt sohvalla jopa juostaan! Help!


Juokseminen ei ole mitään ilman kunnon jalkineita. Äidin pieni kori sopii tähän hommaan paremmin kuin hyvin. Tähän koriin voi myös yrittää saada oman vaippapyllynsä mahtumaan. Kokeiltu on!


Siskon oven taakse on kiva jättää kaikkia tuliaisia. Tyttö joutuu raivaamaan tiensä ulos huoneesta. Myös oven paukuttaminen erilaisilla kovilla esineillä on huisin hauskaa.


Jos äiti eksyy päivän aikana vessaan, niin herralla on yksi ja ainoa mesta, minne se juoksee HETI! Kaikki shampoot, hoitoaineet ja muut pesuvehkeet järjestyksessä pitävä hyllykkö on vessan vetonaula - vaipparoskiksen ja vessaharjan ohella. Tänään päätin, että poika saa pitää tuon putelin, koska niin ahkerasti se sieltä käytiin noutamassa. Loput shampoot vain toiseen astiaan, pullo pesuun ja täytteeksi makaronia. Huom! Pullon täytyy sijaita edelleen vessassa, sillä se ei ole enää yhtän kiva, jos se on saatavilla omasta huoneesta. Innostus ja hauskuus säilyy, kun pullon saa hakea äidiltä salaa ja lopuksi voi juosta hihkuen karkuun.


Vessaan ei siis pääse ilman seuraa. Mutta ei astianpesukonettakaan voi tyhjentää rauhassa. Tänään korista katosi pari lusikkaa..


No, okei, on sentään pojalla huoneessa edes muutama THE lelu, joilla tykätään leikkiä. Tämä ihme pallero, jonka alkuperää en kuollaksenikaan muista, käy vilkkumaan, kun sitä tarpeeksi murjoo. On muuten ihan ykkönen pimeässä!


Lopuksi joulubonus: näillä leluilla leikitään myös ahkerasti. Pääsiäismunan muna, vanha vitamiinipurkki ja särkylääkeruiske. Antakaa ihmeessä joku näistä seuraavista, tai koko setti, joululahjaksi kummilapselle! Tulee halvemmaksi kuin autotalo tai jäykkä ja tekopirteä barbie. Näitähän voivat käyttää vanhemmatkin myöhemmin. Mulla kävi tänään mielessä, että ruiskeella voisi aina salaa nappailla pieniä shotteja, jos arki käy oikein kovasti juilimaan. Vitamiinipurkkiin voi piilottaa mieheltä karkkia, sillä meillä ei tosimies vitamiineja syö. Yllätysmunan munankuoret toimivat oivina hämähäkin ansoina!
4 kommenttia

 1. Miten ne onkaan samanlaisia ne lapset.. Meillä oli yhdessä vaiheessa (juuri tuossa iässä) ihan hillitön hitti tuo kirjojen työntely. Ja noi vitamiinipurkit.. Laitoin kerran yhteen ihan kuivia makaroneja (ja kansi tiukasti kiinni) niin viikkotolkullahan sitä viskeltiin ymmpäriinsä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vitamiinipurkissa riisiä ja shampoopullossa makaronia. Helpottaahan tää kausi joskus? Meidän neiti olo ihan erilainen tossa iässä. Help!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Aikamoinen sähköjänis tuo meidän poika jo on! Tulee kiva vuosi..

   Poista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!