MOi

Olen taas vaihteeksi kamppaillut tämän blogin kanssa. Jotain kasvukipuja kai havaittavissa. Kun on itse pikkasen kasvanut, ja bloggaaminen on tuonut lisää varmuutta ja kokemusta, niin väkisinkin sitä on miettinyt tämän koko touhun tulevaisuutta. Moni blogi on lopettanut tai vastaavasti saanut upeita ja uusia mahdollisuuksia bloggaamiseen. Itse olen vielä kahden vaiheilla - siis lopettaisiko vai jatkaisiko. Lähdin aluksi bloggaamaan näkymättömissä ja nimettömänä. Jotenkin pelkäsin ns. väärien ihmisten löytävän blogini, vaikka halusin jakaa paloja arjestani. Pelkäsin (ja pelkään edelleen) hieman niitä kasvottomia ja ilkeitä anonyymejä. Keskustelupalstat täyttyvät tyhmien ihmisten aivopierujen takia loukkaavista kommenteista bloggaajia kohtaan. Joskus mukaan soppaan vedetään bloggaajien lapsetkin. Oksettaa..

Minun blogin suunta on aika vahvasti tullut tähän pisteeseen, jossa kerron joskus lapsista, äitinä olemisesta, yli kiehuneista (pää)höyryistä, käsitöistä ja yrityksestäni kehittyä edes siedettäväksi valokuvien ottajaksi. Pidän kai eräänlaista muistojen nettikirjaa, jotta voin palata blogin mahdollisen sulkemisen (se tulee väistämättä joskus eteen) jälkeen ajassa taaksepäin.

Lapsieni yksityisyydestä olen ollut tarkkana. En täällä edes kerro oikeaa nimeäni, joten miksi kertoisin lasteni nimeä. Moni on jo varmasti osannut laskea yksi plus yksi, ja tietää meidän asuvan Porvoossa. Mieheni yksityisyydestä olen myöskin tosi tarkka, vaikka joskus jotain ämmäilenkin hänestä täällä. Haluaisin kovasti julkaista teille kaikille kuvia lapsistani, jotka ovat ehkä maailman kauneimpia. Olen yrittänyt kompensoida sitä ottamalla kuvia sieltä täältä ja ympäri päätä. Ehkä ette tee mitään kuvalla, jossa näkyy puoliksi poikani poskea ja vähän nenää. Näitä epämääräisiä puolitakaraivokuvia tulette kuitenkin jatkossakin näkemään.

En ole vuodattanut tänne mitään kovin syvällisiä asioita itsestäni. Aluksi minulla oli ajatuksena kertoa jotain lapsuudestani, teiniangstistani, kamalista asioista, joita olen joutunut kohtaamaan ja vähän enemmän siitä meidän lapsettomuudesta. Ehkä ihan hyvä loppujen lopuksi näin, että jätin kipeimmät muistot jakamatta julkisesti, vaikka siitä olisi jollekin voinut olla apua ja vertaistukea. Keskityn nyt minun ja perheeni tulevaisuuteen ja siihen, että kurjasta lapsuudesta huolimatta voi päästä oman elämän herraksi. Kaikki kääntyy tavalla tai toisella hyväksi. Tahdon elää tässä ja nyt. Oma aika suihkussa tai postia hakiessa ovat nyt niitä päivän kohokohtia. En mieti aikaa, jolloin minulla ei tuntunut olevan mitään. Olen tässä ajassa, jossa minulla on kaikki!

Siksi tahdonkin, myöhemmistä katumuksista huolimatta, näyttää teille, kuka täällä kirjoittaa. Tuntuu vähän tyhmältä julkaista (takaraivo+poski)kuvia lapsistani, mutta en voi näyttää omia kasvojani, sillä pelkään paljastuvani julmalle maailmalle. Nämä kuvat saattavat jäädä viimeisiksi, kuka tietää. Blogini on ollut suht pintaliitopainotteinen siitä lähtien, kun tästä kerroin mummilleni. Mitään hurjia paljastuksia täällä ei siis koskaan tulla näkemään. Siksi koenkin, että voin yhtä hyvin näyttää kasvoni. Oikean nimeni pidän silti visusti piilossa, vaikka moni voi minut tästä lähtien tunnistaakin.

Vielä vähän vapisen jännityksestä, että onko tämä hyvä juttu vai hurjan hyvä juttu. Kertokaa te?







20 kommenttia

 1. No hei Eevi! Onpa mukava nähdä tämä nätti nainen blogin takana ;) Minulla on myös tuo sensuuri vähän löyhä omien kasvojen suhteen, mutta lapseni suhteen olen tiukka. Takaraivo ja selkäkuvat ovat ihan jees, vaikkeivat ehkä sitä klassisinta kauneutta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ada! :-))
   Vähän vielä jännittää tämä, vaikka omien kasvojen näyttäminen blogissa ei ole mikään uusi juttu. Kai olen vain sellainen jänishousu.

   Poista
 2. Kaunis olet Eevi! Vaikka niin olen ilman kasvokuviakin ajatellut sinun olevan. Sisäinenkin kauneutesi paistaa tekstiesi läpi.
  En tiedä miten tänne joskus löysin, mutta aina silloin tällöin käyn kurkistamassa mitä sinulle kuuluu. Hassua tämä bloggailu siis, mutta kivaa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi! Muistelisin, että Veeran blogin kautta olemme "törmänneet". Minäkin kyllä seuraan sinun blogiasi aina, mutta huonosti kommentoin. :-( Tulin hyvälle mielelle sanoistasi. ;-)

   Poista
 3. Kaunis nuori nainen! :))

  On ihlahduttavaa nähdä kasvot blogin takana.

  Bloggauskriisejä ja suunnanhakemista tulee vastaan aina säännöllisin väliajoin täälläkin.

  Ja oooh, olet laittanut kuvaan koruni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liisa! Ja mun on tunnustettava, että sun korut mulla on melkein joka päivä päällä. Ne ovat niin kauniita!

   Poista
 4. No kiva saada sulle kasvot - näytät jotenkin nuoremmalta kuin mielikuvissa! :) Ja tää oli niin kuin hyvä juttu, ikään kuin kohteliaisuus että jutut on kypsiä, nainen ei!

  Mä oon jotenkin happy-go-lucky lasten kuvien suhteen, etten usko että niille kauheesti löytyy (väärin)käyttöä; niin kauan kun muksuilla on vaatteet päällä ja ei oo mitään kyseenalaista materiaalia. Mutta ymmärrän erittäin hyvin tiukemman linjan, ja sitä aina itsekin miettii oisko aihetta vähän sensuroida...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, PeNa! On mukava kuulla, että näyttää vielä suht tuoreelta. ;-) Miehen toiveesta jätän tämän julkisen blogin kautta julkaisematta lasten kuvia. Siksi minulla on tuo salasanan takana oleva blogi. Jos ja kun tuntee haluavansa päästä sinnekin kurkkimaan, niin saa ilmaista halunsa. ;-)

   Poista
 5. Ääh, kirjoitin kommentin ja tyhmä blogger hukkasi sen.

  Uudestaan sitten. Kiva nähdä nainen juttujen takana - näytät/olet paljon nuorempi kuin juttujen perusteella ajattelin. Ja tää oli hyvä juttu, ikäänkuin kohteliaisuus; tekstit on kypsiä, kirjoittaja ei!

  Lasten kuvien suhteen oon ollut aika huoleton, en jotenkin osaa kuvitella että niistä ois kenellekään iloa (väärin)käytössä. Toki raja menee siinä, että vaatteet on päällä ja nakukuvat jää kotiväen ihailtavaksi. Ymmärrän kyllä hyvin tiukemman linjan, ja itsekin pitäis varmaan vähän sensuroida ja jaksaa vaikka vesileimata ne kuvat.

  VastaaPoista
 6. Ai kato, sä taisit saada sen ekankin kommentin. :D No, valitse kumpi on parempi julkaistavaksi. Onpa mulla bimbo aamu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julkaisinkin kummankin, jotta muutkin pääsevät todistamaan bimboutesi! Hähää. :- D
   Tää blogger aina välillä pistää hyrskynmyrskyn.

   Poista
 7. Moi! Olet kaunis. Ja mun mielestä on hyvä että blogi elää ja "suunnat" muuttuu. Tulee itselle ja lukijoille uutta näkökulmaa. Ties vaikka jatkossakin olisi lisää kuvia sinusta.? Ja paras tapahan olisi just blogata omalla nimellä ja ehkä jopa kasvoilla, mahdollisten identiteettivarkauksien takia. Äiti- ja lapsiblogit ovat kai usein aika suojattuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Olen aivan häkeltynyt näistä kehuista. Lämmittää tosi paljon mieltä ja madaltaa kynnystä laittaa jatkossakin kuvia itsestään. Eiköhän niitä kuvia tule jatkossakin, jos on vain tilanteeseen ja postaukseen liittyvä kuva. Nämä kuvat otin ihan hetken mielijohteesta, sen kummemmin sitä miettimättä. :-)
   Olet oikeassa, että tästä taas saa ihan uutta perspektiiviä lukijoille ja itse kirjoittajalle. On ihan hyvä ravistella vähän tätä blogiakin, ettei jää kunnassaan huonolla tavalla paikoilleen.
   Ja toivotaan, että kuvat pysyvät hyvissä käsissä. :)

   Poista
 8. Pisteet Eeville, musta on rohkeaa että nainen joka on alunperin blogannut anonyyminä uskaltaa paljastaa kuka loppujenlopuksi on ruudun takana :) Mä en varmaan tuu tekemään sitä ikinä, sen verran nössö olen :D ..no ehkä se riippuu eniten siitä mitä on tullut kirjoteltua..

  VastaaPoista
 9. Olisi aika hauska nähdä sinustakin kuva. Varmasti löytyy sieltäkin kaunis ja rohkea nainen. Mutta ymmärrän myös halusi jäädä tuntemattomaksi. Perustat ihan uuden blogin, omilla kasvoilla ja omalla nimellä. ;-)

  VastaaPoista
 10. Kaunis nainen, jonka silmistä huokuu sama lämpö kuin kirjoittamistasi teksteistä.

  VastaaPoista
 11. Mun mielestä on kiva saada kasvot blogin taakse - itse vain en myöskään ole julkaissut kasvokuvia. ;)

  Ihanat korvikset, pidän näitä myös ite toooooosi paljon. :)

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!