Joulun avajaiset

Olen aivan ekstaasissa. Porvossa tapahtuu vaikka ja mitä myös talvella!! Mun on pakko myöntää, että kun me tänne muutettiin, niin olin aivan varma, että meidän uusi kaupunki on aivan kuollut talvisin. Mitä täällä muka voisi tehdä kesän päätyttyä? Kesäauringossa Vanha Kaupunki on aivan upea. En vaan osannut kuvitella, että täällä olisi jotain häppeninkiä myös tähän aikaan vuodesta. Siis nythän ne bileet vasta alkoivat! Tästä eteenpäin, koko kuukauden ajan jouluun asti, Porvoossa on vaikka mimmosta härdelliä käynnissä. Mie tykkään! Luojan kiitos, typerä ennakkoluuloni talvisin kuolleesta kaupungista osoittautui vääräksi. Samoiten jo monta viikkoa sitten epäluuloni suomenruotsalaisia "hienohelmoja ja rapujuhlailijoita" kohtaan vaihtui ihanaan ystävyyteen.

Mistä mie nyt vouhotan? No siitä, että tänään oli keskustassa joulun avajaiset. Ja ei, nämä eivät ole ainoat tämäntyyppiset hipat kaupungissa. Viikon päästä on Vanhan Kaupungin joulun avajaiset! Puhelimeni on jo täynnä kaikenlaisia tapahtumia: nukketeatteria, kauneimpia joululauluja, joulukirkko, askartelupajoja ja kierroksia Vanhassa Kaupungissa. Se kaupunki, mistä me tullaan, on aivan out Porvooseen verrattuna.

Vaikka nämä hipat eivät olleet varustettu suurin ilotulituksin tai mitenkään sen kummemmin, niin kyllä me saatiin kulutettua neljä tuntia ulkona. Ensimmäiseksi kävimme keskustassa moikkaamassa joulupukkia ja kotieläimiä. Ihmisiä oli aika mukavasti paikalla. Muutama joululaulukin kuunneltiin. VPK-talolla oli joulumyyjäiset, jonka kuumasta tunnelmasta ei tosin nautittu. Alakerta taasen tarjosi kunnon ohjelmaa, sillä VPK tarjosi avoimet ovet lapsille paloasemalle. Oli jopa ihan kahviakin tarjolla. Paloasemalla saatiin kulutettua hyvä tovi. Lapset pääsivät paloauton ohjaksiin, tyttö sai sammuttaa pienen tulipalon ja ihmeteltiin paloauton kynsisaksia. Matka jatkui siitä vielä Tuomiokirkolle, jossa käytiin ihan ekaa kertaa sisällä. Eväsleipiäkin syötiin jokirannassa. Kotimatkalla osuttiin juuri oikeaan aikaan vanhoilla makasiineilla höyryveturiin. Siinä ihmeteltiin sitten veturia toinen hyvä tovi!
Takana on siis ihan mieletön päivä! Vaikka aamulla noustiin hivenen väärällä jalalla, niin mörököllit vaihtuivat nopeasti hymysuiksi. Kotona vielä leivottiin vähän joulutorttuja. Glögi enää odottaa juojaansa. Tämä päivä oli oikea kiiltokuvaperheen mussunmussun-ihanaa-päivä. Ihan oikeasti, todellakin otan välillä tälläisiä päiviä kaiken arjen keskelle!


4 kommenttia

 1. Hieno toi höyryveturi!
  Ja hauska nähdä naamoja!

  Ja kiinnostaa se toinen blogi.
  Osoite on periaatteennainen@gmail.com (kuka olisi arvannut!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin se on hieno! :-D

   Pistän sulle kutsun. ;-)

   Poista
 2. Ihania kuvia, erityisesti höyryveturikuva on ihan mahtava! -M

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!