Fisustelua

Vaikka me nyt ollaankin koko perhe saman katon alla, niin arkisin meillä ei ole perheen yhteistä aikaa juuri nimeksikään. Poika kun käy nykyään nukkumaan klo 17.30-18.00, niin isi ei edes aina ehdi nähdä poitsua arki-iltaisin. Muutenkin kaikki ovat jo aika väsyneitä kuuden jälkeen, ettei mitään ihmeellistä jaksa tehdä. Viikonloput ovat siksi meille tärkeitä. Yleensä tyttö menee viikonloppuna yhdeksi yöksi mummilaan, mutta yritämme silti tehdä jotain yhdessä, ihan vain nelistään.

Viime lauantaina, ennen tytön viemistä yökylään, kävimme katsomassa kotimaisia fisuja. Tyttö kysyi minulta silmät selällään, että mikä kumma on FISU!? No, kalojahan ne. Meidän entiseltä kotipaikalta löytyy rakennus täynnä suomuveijareita. Eri kokoisissa ja eri aihepiireissä olevissa altaissa löytyy varmaan kaikki Suomen kalat(?). Lapset olisivat saaneet jopa pukeutua kala-aiheisiin naamiaisasuihin akvaariokierrosta varten. Meno oli sen verran villiä ja vauhdikasta, ettei mitään rynttyitä ehditty päälle laittaa. Yksi nelivuotias papupata ja yksi vuosikas vauhtihirmu pisti kyllä vipinää kierrokseen. Ukko tokaisikin, että siinä taisi olla kallein vartti (ja rapiat päälle) pitkään aikaan.

Ihan mukavaa kuitenkin kaikilla oli. Poikakin jaksoi tarkkailla altaissa uiskentelevia kaloja aina hetken kerrallaan. Onneksi tuohon aikaan (ihme kyllä?!) oli todella hiljaista. Poika sai juosta ympäriinsä siskon perässä. Minulta meni ikävä kyllä kalat vähän ohi, sillä heiluin kamera kaulassa. Onneksi olen aikaisemminkin kyseisessä akvaariossa piipahtanut. Lasten ilakointi oli tärkeämpää. Kierroksen päätteeksi olisi kyllä maistunut vaikka fish and chips. Vaikka kasvissyöjä olenkin, niin kaloja kyllä vetelen aina välillä huiviin. Jotkut kalat olivat kyllä sen verran rumia, etten varmasti söisi, vaikka annoksen olisi tehnyt itse Jamie Oliver. Yhdelläkin käytävällä oli seinässä iso ulkoneva ikkuna, josta kaikki pääsivät pälyilemään sisään. Minua tuo ikkuna vain hirvitti, sillä siinä puolipallossa oli niin paljon jotain viiksekkäitä imukuppikaloja, että ihan hirvitti! :-D Enkä sen ison ravun nähtyään syö taas vähään aikaan edes katkarapua.

2 kommenttia

 1. Moikka, uusi lukija ilmoittautuu! Oikein hauskan blogin löysin, paljon mukavia herkkuja! Hauskaa alkanutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja tervetuloa!
   Lyhyessä ajassa on tullut monta uutta lukijaa, olen aivan häkeltynyt ja aivan mielettömän iloinen siitä! :-))
   Todella hyvää alkanutta viikkoa myös sinulle. Sinun ansiostasi käyn hymyssä suin nukkumaan.

   Poista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!