Rakas, älä itke tänä yönä!

Mitä lähemmäs pojan unikoulu tulee, niin sitä kauempana se tuntuu olevan. Ja sitä pahemmaksi nämä yöt menevät. Pari kyyneltä tuli itsekin tirautettua pojan ollessa jo toista tuntia eilen yöllä hereillä, eikä merkkiäkään nukahtamisesta.

Päivisin poika ei nuku, tuttu virsi jo. Siksi nukkumaanmenoaika on jo klo 18, sillä kauempaa poikaa ei voi pitää hereillä. Nätisti se nukahtaa omaan sänkyynsä unilaulun ja silittelyn jälkeen. Kuusi seuraavaa tuntia ovat helppoja. Jos poika herää, hänet saa nukahtamaan helposti.

Puoliltaöin kaikki muuttuu. Nyt melkein viikon verran kellontarkasti hän herää huutamaan, eikä enää syli, laulu tai silittely auta. Viime yönä jaksoin kanniskella poikaa 2 tuntia ja 15 minuuttia, kunnes hellyin ja annoin maitoa tuttipullosta. Poika joi autuaasti maitonsa ja nukkui pari tuntia, kunnes otin hänet viereeni vain huomatakseni, että valvomisesta huolimatta herätään tuttuun tapaan klo 06 jälkeen.

Olo on todella avuton, kun ihan kohta vuoden ikäistä vauvaa ei saa rauhoittumaan. Maalaan jo mielessäni kauhukuvia allergioista, sillä huuto alkaa samaan aikaan, pylly paukkuu, eikä mikään auta. Myös vaippaihottumaa on ilmestynyt - aivan kuten siskollansa vuoden vanhana, ennen kuin pahat allergiaoireet iskivät päälle.

Nyt just ei jaksa tätä arkea, koska poika veti vain taas ne puolen tunnin unet vaunuissa. Luultavasti näillä mennään klo 18 asti. Perheen isompi mieskään ei ollut yöllä yhteistyökykyinen, joten kaikille parhaaksi ratkaisuksi päätin soittaa mummille ja tilasin pidennetyn viikonlopun hänen luonaan. Valvotaan sitten kaikki siellä päässä, mutta ainakin voisin kuvitella saavani paremmin luettua pääsykokeisiin ja päivällä jopa nukuttua, kun minulla on toinen aikuinen siinä tukena.

Rakas, älä itke tänä yönä.4 kommenttia

 1. Voi pahkura, ei kuulosta kivalta:( Lohdutuksena voin sanoa, ettei meilläkään kumpikaan ole olleet hyviä nukkujia, kuin vasta vuoden jälkeen. V heräsi pahimmillaan 40 kertaa yössä. Silloin ei paljon naurattanut kun tuota kesti kuukaudesta toiseen.

  Toivottavasti jäbä tajuaa antaa äiskän nukkua ensi yönä!

  VastaaPoista
 2. Noo, kyllähän se unikoulu on tossa parin viikon päästä. Ja tänään yllätyksenä nukuttiin ainakin kahden tunnin päikkärit pojan kanssa!! <3

  VastaaPoista
 3. Jee hyville päikkäreille ja tsemppihalit öille! Kuulostaa aikamoiselta horrorilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tää aika koettelemuksia on, varsinkin, kun on vielä isompi lapsi hoidettavana. Eiköhän tämä tästä. :-)

   Poista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!