Pipelsointi

Eilisestä blogikummastelusta palautuneena tässä tälläinen iltakevennys. Jollekin tämä voi olla ihan turha tieto, mutta meidän iltaa pieni hassuttelu sopii kuin pipo päähän.

Iltoihin tuntuu aina pakkautuvan kaikki kriittinen toiminta, ja yleensä tämä kulminoituu viiteen minuuttiin. Tyttö huutaa vessassa pyyhkimään, poika känisee väsymystään ja nälkäänsä + suussa on taas joku tukehtumista edesauttava pieni esine, puuro on vaarassa palaa pohjaan ja itse ei enää jaksaisi olla skarppina. Mies nyt huitelee tässä vaiheessa vielä töissä tai makaa flegmaattisena sohvalla. Jos ilta loppuu siihen, että pistät lapset kettuuntuneena nukkumaan, niin kaikille jää paha maku suuhun. Siksi pieni hassuttelu on paikallaan, jos kaikki ovat yhteistyökykyisiä.

Ukko kertoi tässä yhtenä iltana, että hänen työkaverinsa perheessä pippelöidään iltaisin. Siis iltapuuhien aikana tulee hetki, jolloin vaipanvaihdon ja yöpuvun pukemisen välillä tulee hetki, jolloin napero karkaa nakuna juoksentelemaan pitkin kämppää - pippelöimään.

Meillä on kärsitty tämänkin lapsen kohdalla vaippaihottumasta. Tälläinen iltainen pippelöinti, joka tunnetaan meidän perheessä pipelsointina, tekee hyvää koko päivän hautuvalle pikkupyllylle. Ja on se hauskaakin!

On aika suloinen näky, kun juuri kävelemään oppinut pieni ihminen tepsuttelee kädet ilmassa sinne ja tänne. Osaapa tuo pieni mies lopulta suunnistaa kylpyhuoneeseen pesulle. Minusta tämä on aika hauskaa ja poika nauraa räkättää meidän reaktion takia. Suloinen nauru ja suloinen poika!

Kerrottakoon vielä mistä sana pipelsointi tulee. Ukko keksi pojalle joskus ihan vauva-aikoina hauskan lempinimen: Ruttu Pipelson. Nimi jäi meidän käyttöön, mutta Mimmin kuullen ei sitä viitsitä pahemmin käyttää. Se onkin vain isin, äidin ja pojan oma lempinimi. Ja nimi on hyvä tarina, kun poika tuo joskus niitä tyttöystäviä näytille.

Ajattelin vielä julkaista jonkun kuvan, jossa poika olisi täydessä toiminnassa. Mutta, koska en halua julkaista naamakuvia, enkä tiedä kenen koneelle minun pojan naku peppu päätyisi, niin päätin olla julkaisematta. Ihan turha julkaista takaraivokuvaa, jossa persii on sensuroitu.


3 kommenttia

 1. Mahtavaa :DD! Joillakin muillakin on yhtä väsynyt huumori seinien sisällä (ja tämä oli kohteliaisuus!) :D! Tsemiä viikkoon!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se aika huvittavaa, kun alle metrin mittainen ja melkein vitivalkoinen bebe heiluu munasilteen ympäri asuntoa. En mie kyllä esim tykkää siitä, että toi kaksimetrinen karva-apina tekisi samoin! :-D

   Poista
 2. Thih, tuli mieleen yksi polttarivideo, missä porukka pelaa lenttistä, sulhasella tangat jalassa. Takamuksen kohdalla heiluu puolen ruudun kokoinen X:D

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!