Miekii, kun muutkin

Ei ole varmaan ensimmäinen postaus tänään, jossa hihkutaan ensilumesta tai pakkasyön jälkeisestä aamusta. En nyt tiedä kiinnostaako mua taas rämpiä viikkotolkulla siinä lumessa ja vaakatasossa puskevassa tuulessa. Nytkin on jo ollut mulle liian kylmä, että olen kaivanut uuden talvitakin ja villavuoriset saappaat kaapista käyttöön. Lasten kannalta koko talvipukeutuminen on liian hikistä puuhaa, siinä menee vaan hermo. Mun tuurilla tänä vuonna tuleekin sellainen loskakeli, jossa on varmaat aina märkinä ja jäässä. Ilmeisesti tänään ei ole mun päivä, kun jo nyt plussakeleillä ottaa aivoon koko talvi! Onneksi tulee sentään joulu. Ja hirveä kasa synttäreitä, sillä Ukko, Ukon isä ja Ukon äiti päättivät syntyä melkein samoina päivinä. Ja tietty meidän hellanlettu-en nuku koskaan-poitsu täyttää vuoden! <3

Ja tänään saatiin ekstempore vieraita, kun Ukon serkku perheineen kävi pikapikavisiitillä meidän luona. Nähdäänkin melkein vain kerta vuoteen, joten oli tosi kiva nähdä!! Terkkuja!

Mie en enää jaksa odottaa ensi viikkoa ja sitä unikoulua. Tekisi mieli itkeä, kun tuo ei vaan nuku. Alan jo epäillä, että jollain allergialla voisi olla osuutta asiaan. Jos yritän sekoittaa äidinmaidonkorvikkeeseen tavallista maitoa (tai vain laktoositonta), niin heti pienen maha menee sekaisin. Onneksi maanantaina on neuvola, jossa pistän meidän uuden neuvolatädin koville, jotta pistetään asia eteenpäin. Ei ruoassa oleva maito tunnu niinkään käyvän pojan vatsalle, mutta suoraan juotuna reaktio on aika arvattavissa. Voihan se johtua myös noista hampaista, mutta kummastuttaa silti.

Onneksi meillä on tulossa synttärihipat lauantaina, kun pojan tyttökaveri viettää ekoja synttäreitään. Pojasta huomaa heti, kun hän pääsee leikkimään kaverin kanssa. Ilme kirkastuu, pahanteko loppuu ja tahti hiljenee - edes hetkeksi. On taas kiva päästä seuraamaan, kun kaksi naperoa pääsee leikkimään yhdessä.

Ei mulla mitään tämän tärkeämpää asiaa ollut. Näiden kuvien takia oikeastaan koneen avasin. Tässä ne nyt on, joten moro!

8 kommenttia

 1. Iltaa.

  Kommentoin nyt tähän uuteen postaukseen kun en ole vielä ehtinyt tätä äiti-asiaa kommentoida; hyvä ja uuttera äiti olet. Jaksat touhuta ja puuhastella sellaisia asioita, joista muut vasta haaveilevat.

  Muistan vieläkin kun oltiin teillä leipomassa pipareita pari vuotta sitten. Itsetehdystä taikinasta! Meidän talosta ei löydy edes sellaisia mausteita, joita piparitaikinaan laitetaan. Meidän talossa käytetään valmistaikinaa ja kaikkea muutakin valmista...

  Sitä toivon, että osaat myös "oikaista" ettet uuvuta itseäsi loputtomiin kotitöihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rakas kommentistasi. <3
   En mie enää siivoa kerran viikossa, niin kuin silloin raskaana. Nyt ehkä imurioin välttämättömimmät. ;-)

   Poista
 2. Ihania kuvia, varsinkin uo viimeinen-postikorttiainesta;). Toivottavasti vatsa- ja unihommat selviää, neuvolantäti kova kovaa vasten vaan;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näpeille tulee vaan kylmä, kun yrittää räpsiä noita kuvia. :-)
   Neuvolatäti saa minuta hyvän ensivaikutelman. ;-)

   Poista
 3. Tuli vaan mieleen, että ootko kokeillu ulkomaalaista lehmänmaitoa? Eikö Ingmanin valmisteta ruotsissa...?

  Tuli vaan mieleen, kun monelta viime aikoina kuullu, että suomalainen maito aiheuttaa oireita, mutta ulkolainen ei. Myös yks ruotsista tänne muuttanut sanoi, ettei ruotsissa asuessaan ollut mitään, mutta täällä tekee oireita.

  En tiie, että käsitteleekö ne jotenkin eritavalla sen maidon. Jonkun tutkimuksenkin luin aiheesta, mutta en tietty tähän hätään sitä jaksa lähteä kaivelemaan netin uumenista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täälläpäin ei tunnu muuta tunnu olevankaan kuin Arlaa. Onhan meillä sitä tuolla jääkaapissa ollut, mutta voisihan sitä kokeilla, jos vaikka auttaisi. Sitä luomumaitoa olen myös kokeillut, kun se on homogenoinatonta, eli vähemmän käsiteltyä. Noita hampaita tulee samaan aikaan, joten on aika vaikea päästä jyvälle mikä vaivaa. Tänään ajattelin kokeilla pelkkää maidotonta linjaa. Ärf. Vaikeaa. :-)
   Kiitti kuitenkin vinkistä!!

   Poista
 4. Ihania kuvia. Kovasti toivotan tsemppiä! Luen joka ikisen postauksesi ja odotan aina uusia yhtä innolla, mutta tällä viikolla ollut sen verran haipakkaa, etten ole aiemmin ehtinyt kommentoida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ei se mitään. ;-) Ihana kuitenkin kuulla, että joku odottaa minun postauksiani innoissaan. Samat sanat voisin sanoa sinulle! Olet kyllä joku minun sielunsisko, kun ajatukset menee niin yksi yhteen.

   Poista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!