Ja nyt tulee poskihampaita

Olin aivan haltioissani, kun tuo jäpikkä lähti 11kk iässä kävelemään. Jee sille, vaikka aikamoiseksi tuholaiseksi tuo onkin muuttunut saadessaan kaksi jalkaa allensa. Ihan selvästi suusta tulee "äiti", "mamma", "äijä" ja "hiia", joka tulee Piippolan vaari-kipaleesta. Jee ja jippii, mun isolle pojulle!

Jotta pojan kasvua ja kehitystä seuratessa ei menisi ihan sekaisin ja hortoilisi pilvissä, niin pitää myös olla niitä kasvukipujakin. Poika on tämän viikon tehnyt hampaita, ihan peestä koko touhu. Kaksi ekaa poskihammasta pullottaa suussa. Miksi ne legot ei voi tulla huomaamatta sinne suuhun. Jos ne vaikka asentaisi itse lastentarvikekaupasta hankittavilla lisäosilla? Voisi iskeä uuden hampaan suuhun aina silloin, kun se itselleen parhaiten sopisi.

Poika kiukkuaa, huutaa, kiljuu. Nenä vuotaa, vatsa on ripalalla, itkettää. Ruoan pitää olla hienoa sosetta. Maito on ainut ravinto, joka kelpaa parhaiten. Isin syli on ihan tyhmä. Äidin häviäminen näköpiiristä saa aikaan suuren luokan katastrofin. Yöt on aivan järkyttävän huonoja. Päikkärit on hyllytetty. Jee jee. En muista, että isompi olisi tälläisellä skaalalla koskaan hamponut.

Ei mulla tässä oikeastaan ole sen kummempaa hätää. Pidän poikaa lähellä. Tänäänkin se ihme kyllä nukkui kaksi tuntia repussa (minä heiluin koko sen ajan pitkin olkkaria). Särkylääkettä on pitänyt antaa unille mentäessä. Mutta ei mulla tässä muuten mitään hätää ole. Vessaan olisi ihan kiva päästä yksinään, mutta sitä tää nyt on. Surettaa toisen puolesta.

Miehelle taas oli vähän kuin isku vasten kasvoja, kun reissusta palattuaan täällä odotteli parikymmentä astetta vaativampi pieni mies. Ystävän kanssa jutellessani todettiin, että miehet tuntuu ottavan tälläiset kaudet kettuiluna, jos huonolle tuulelle sattuvat. Väsyneenä ne vissii kuvittelee, että vauvat ihan tahallaan piinaa niitä kiukuttelullaan. Onhan se varmasti riipivää, kun oma vauva ei hyväksy sitä iskän syliä. Äiti on ihan pop näissä tilanteissa. Yritin miehelle selittää, että olet ollut samanlainen pienenä.

Äidiltä haetaan sitä hoivaa ja hellyyttä, isät taas ovat niitä hauskuuttajia ja hyppyyttävät ympäri kämppää. Ainakin meidän lapset tulee minun luokseni, jos joku kolhu on käynyt. Mie nyt olenkin sellainen lässykkä välillä, että minun syliin voi tulla paijattavaksi, vaikka olisi sattunut ihan mitätön juttu. Siis jos sille päälle satun!

Ehkä ihan hyvä, kun saadaan samaan syssyyn tehtyä yhdillä (isoilla) itkuilla kaksi hammasta. Kunhan seuraavat tulisi vasta unikoulun ja muiden jälkeen. On ikävää katsoa toisen kärsimystä. Onneksi noi vauvat ei enää isona muista tätä kauheaa ekaa vuotta. Raukka on kyllä ihan reppana, minun pieni vauva. Siskokin yrittää lohduttaa veikkaa, vaikka hänkään ei kuulemma aina jaksa näitä vauvojen juttuja.

Nyt on näin ja kyllä tämä tästä. 10 hammasta vielä näiden jälkeen tulossa.

7 kommenttia

 1. Meidän neidillä on vasta neljä hammasta. Ekoja tehtiin vaatimattomat kolme kuukautta. Nyt koko alaleuka on turvoksissa, saa nähdä milloin legoja tulee lisää. Meillä hamput ei vaikuta öihin, mutta koko muu oirerepertuaari on käytössä ja kuvauksesi kuulosti niiiiin tutulta. Voimia hampomiseen ja etenkin unikouluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli siis sie ja mie plus lapset ovat samanlaisia. ;-)

   Onneksi meillä on jo se kahdeksan hammasta. Tää on aika kauheeta, kun noita hampaita tehdään vielä niin kauan, ettei loppua tunnu tulevan koskaan. Ja kaiken kukkuraksi ne vielä lähtee kohta jo veke!! Siis mitä ja miksi!! Eihän rautahampaat enää satu, kun on jo kolo valmiina mistä tulla? :-D

   Poista
  2. Ei onneksi, mutta sitten alkaakin (ainakin mulla) kymmenen vuoden hampaiden oikomisrumba :-D

   Poista
  3. Joo, toivottavasti ei!! T: viettänyt koko lapsuutensa ja nuoruutensa hammaslääkärin penkissä!! Oli niskavetoa, telaketjut, jotkut ihme nyrkkeilijän muotit, sellainen väkkyrä tuolla kitalaessa, kuminauhahärdelli takahampaissa, lanka noissa alahampaissa kiinni. Huh, olikoha tässä kaikki!?

   Poista
  4. Been there, done that, kohtalotoveri! Onneksi nyt on kivat hampaat, joissa voi öisin pitää purentakiskoa. Ettei herätä naapureita hampaiden narskutuksella :-D

   Poista
  5. Haha, voi ei!
   Mulla puskee hitaasti, mutta varmasti viisaudenhampaat päivänvaloon. Saa nähdä, pistääkö ne pirulaiset mun legot ihan keturalleen. En halua enää mitään telaketjuja!!! :-D

   Poista
  6. Tuo purentakisko on siitä "kätevä", että pitää mun hammaskivut kurissa. Mä pidän sitä vain yöaikaan ja näytän kivasti nyrkkeilijältä hammassuojissaan. Mullakin viisurit oireilevat aika ajoin ja jossakin vaiheessa edessä lienee niiden kaikkien poisto. Yksi hampaistani on juurihoidettu, eikä se ollut ollenkaan niin kamala kokemus, mitä kaverini antoivat ymmärtää.

   Poista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!