Sirkuspöllön huone

No ei, vaan meidän pojan huone!

Kai tässä voisi jotain tarinan tynkääkin pojan huoneen muodostumisesta rustata, kun kerran tälle linjalle lähdettiin. Aika Ikea- ja Marimekkovoittoinen huonehan meidän herralla on, mutta ihan halvaksi ja jopa ekologiseksi tämä huone on edes joiltakin osin meille tullut.

Lähdetään liikkeelle pojan sängyn yläpuolella olevista maalatuista pöllöistä. Hassua, kun en tältä seinältä ottanut kunnon kuvaa, jossa näkyy se sänky pöllöineen. Näkyyhän se aikaisemmassa postauksessa, vähän ajassa taaksepäin.
Pöllöt ideoin minä, googlen kuvahaun avulla. Ystäväni photoshoppasi pöllöt oksalle. Halusin yhden nukkuvan, yhden lutuisen, yhden pöllömystyneen ja yhden iloisen pöllön. Tämä on aika iso, koko seinän levyinen. Olen aivan rakastunut näihin pöllöihin. Kiitos vain, eräälle ihanaiselle ystävälle! <3


Sitten pääsemme ovesta oikealle puolelle, jossa on heti oven takana vaatekaappi. Ei mikään erikoinen, mutta vaatekaapin vieressä ammotti ikävä kolo. Kolon täytti Ikean sirkusteltta! On muuten meidän lasten suosikki tällä hetkellä koko talosta. Aikamoisia apinoita nää meidän lapset joskus on, joten sirkusteema sopii perheeseen kuin nakutettu. Siskon vanha tiikeri vartioi sirkusteltan ovella.


Kuva otettu huoneen ovelta. Oikealla siis se vaatekaappi ja sirkusteltta. Vasemmalla on heti pojan sänky, joka saatiin ilmaiseksi ystävältä. Sängyn vieressä on nukuttajalle (tai rahin työntäjälle taaperokärryjen sijasta) päällystämäni nahkarahi. Lattialla makaa (taas) siskon vanha automatto. Verhot Marimekkoa, mutta kankaat saatu "ilmaiseksi" ihanalta ystävältäni ikuista orjuutta vastaan.


Sirkusteltassa on muuten blogini toisena postauksena koskaan hehkutettu "Mimmin sohva". Vaahtomuovipatjanpalasesta itse tuunattu (Pyörämummin avustuksella) ja päällystetty makoilupatja. Settiin kuuluu kolme vanhaa tyynyä, jotka on päällystetty samalla kankaalla - ja taas Marimekkoa nekin. Kankaat ostin joskus alelaarista.


Ikea, Ikea, Ikea.. Hemuli-tädiltä, siis eräältä sukulaiseltani, saatu Ikean lipasto leluille. Free of charge - again. Leluista suurin osa vanhoja ja/tai saatuja. Naulakot kanssa Ikeasta, mutta itse pulitin. Sininen verkkokori on tarkoitettu vaipoille. Karahvikassi on päässyt naulakkoon, sillä on ehkä yksi tyylikkäimmistä kasseista koskaan. Minun vanhat vauvantossut roikkuvat enkelin vieressä pöllönaulakossa. Ruskeassa laatikossa on pojan hoitotarvikkeet: hiusharja, voiteet ja muut tärkeät.


Ja vielä yhteenvetona sen verran, että ihan kiva huone pojalla on, vaikka itse sanonkin. Paljonko maksoi? No, ei paljoa. Kallein juttu koko huoneessa on varmaan ollut pöllöjen maalaus. Aika hyvin saa vanhoista tavaroista kivan huoneen. Ikeaa on tässä huoneessa siksi paljon, koska olen niin tajuttoman laiska surffailemaan missään huutoneteissä, feissarinsivuilla, enkä jaksa juosta monessa eri huonekaluliikkeessä etsien "juuri sitä oikeaa". Ikeassa on halpaa, ideoita on valmiina erilaisissa huoneissa valmiiksi, kaikki saa simppeleissä paketeissa autoon näppärästi, kasaaminen voi vaan olla aika hermoja kiristävää, mutta maksaa vaivan. Olisihan se ihana tuunata vanhoista, puisista (ei mistään lastulevyistä tehdyistä) ja kestävistä huonekaluista meidän lapsille niitä uniikkeja kappaleita. Millä ajalla ja missä, kysyn minä? Ei mun kukkaro ja pitkäjänteisyys riitä moiseen puuhaan. Ehkä sitten, kun lapset lentävät pesästä ja kodissa ei kaiken tarvitse olla yli puolentoistametrin korkeudella jemmassa tuholaisilta.

ps. Tämä teltta on niin ihana. Kun minä olin lapsi (kuulostampa vanhalta), niin me tehtiin pahvilaatikoista, tuoleista ja päiväpeitoista majoja. Nyt niitä tekee luultavasti jotkut poloiset kiinalaislapset ruokapalkalla.. No ei kai, vaan rehdit ruottalaiset koneet surrauttaa nopeasti linjastolla meille laiskoille ja mielikuvituksettomille kuluttajille valmiiksi perheen leikkeihin kaiken mitä tarvitset. Tack!


3 kommenttia

  1. Noi pöllöt on kyl aivan ihanat :)!!! Ja toi teltta on aika mahtava, oispa itekkin vielä lapsi ;D

    VastaaPoista
  2. Onneksi mulla on nää lapset, niin saa hyvällä omalla tunnolla oleilla tuolla teltassa. ;)

    VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!