Tykkimäkeen, mennään Tykkimäkeen!

Minä ja Mimmi päätettiin jättää jätkät kotiin ja lähdettiin blogiystäväni Upsiksen ja hänen poikansa, "Veikan", kanssa Tykkimäkeen! Livahdimme ovesta ulos poikien nukkuessa aamupäikkäreitä. Tyttö oli innosta soikeana koko aamun ja ylinopeutta olisi pitänyt kuulemma ajaa, jotta ehdittäisiin kaikkiin laitteisiin. Kaupasta haettiin vähän evästä autoon, sillä eihän mikään automatka (edes puolen tunnin) ole mitään ilman syömistä. Takakontissa möllötti kylmälaukku herkkuineen ja tyttö toimi navigaattorina koko matkan - "aja suoraan tätä tietä ja olet perillä". 

Perillä oltiin jo niin ajoissa, että ehdimme istua autossa ja syödä "rauhassa". Autosta täytyi päästä salamana ulos. Käsi kädessä hiihdimme nopeasti ostamaan rannekkeet. Tykkimäen porteilla ei millään olisi jaksettu odottaa. Porttien avautuessa nappasimme mukaamme vedettävät kärrit, joista tyttö osoitti minne milloinkin piti mennä (kärrit varastettiin tosin myöhemmin parempaan käyttöön, mutta hyvin pärjättiin ilmankin). Upsis ja Veikka liittyivät seuraamme vain hiukkasen myöhemmin. 

Yhdessä meillä oli todella hauskaa. Mimmi ja Veikka ystävystyivät nopeasti ja kaverukset kävelivät käsi kädessä pitkin Tykkimäkeä. Minäkin pääsin kerran käymään lirauttamassa housuuni yhdessä laitteessa. Tytön kanssa oli ihan todella kiva olla kaksitaan, kun pääsimme yhdessä tai erikseen niin moneen eri laitteeseen. Kivoin laite koko päivänä oli simppeli patjalla laskettava vesiliukumäki. Äidiltä pääsi ehkä joku kimakka ääni mäkeä laskettaessa, mutta kivaa kuitenkin oli. Kaiken kaikkiaan viihdyimme huvipuistossa kuusi tuntia. Kyllä autossa väsytti. Mimmikin tokaisi, että hän käy nyt autoon nukkumaan - öitä! 

Tänään Mimmi kysyi heti ensimmäisenä aamulla, että mennäänkö jo uudestaan Tykkimäkeen. Ehkä vasta ensi vuonna, kun rannekerahat on taas kerätty kasaan.

"Mennään jo, mennään jo, äitiiiii!"

Tuleva traktorikuski.

Äidin lapsuuden Tykkimäen lempparipaikassa.

Pikkasen tyttöä pelotti väärinpäintalossa.

Huvipuistopäivän lopuksi käytiin Kouvolan pyörässä.

Heppakarusellissa täytyi käydä kahdesti.

Buffetissa hakemassa "vauvamasu".

Uudet kaverukset.

Tyttö juoksi ihan itse laitteesta toiseen.

Lirautuslaite.

Maisema-ajelulla.

Mimmin ja äidin lempparilaite.3 kommenttia

 1. Varmasti oli kiva reissu teillä, ja Veikka ja Mimmi olivat samanikäistä seuraa toisilleen, kiva juttu!

  VastaaPoista
 2. Tääki haluis! :D
  Meinasin että oisin mennyt vuosien tauon jälkeen Lintsille käymään, mutta toistaiseksi 37€(?!!!) ranneke ei oikein houkutellut.. Miks noiden huvipuistojen täytyy olla noin äly kalliita :( Kyllä siinä saa lapsiperhekkin rahaa palamaan kummasti kun porukalla lähtee :/ Mutta kiva että teillä oli mukava päivä tykkimäellä :)!

  VastaaPoista
 3. Kepulaisen äiti, kivaa oli tosiaan. Olisi ollut kiva, jos sinäkin olisit päässyt mukaan. Mutta ensi viikollahan me sitten nähdään uusissa merkeissä! :)

  Triine, lintsille olisi hauska päästä ilman lapsia, niin pääsisi kaikkiin laitteisiin ihan rauhassa. Nämä meidän kahden rannekkeet maksoivat yhteensä 52€ (muistaakseni) ja onhan sekin jo aika kova hinta. Siihen kun lisäisi päälle vielä toisen mokoman, jos lähtisimme kaikki neljä joskus huvipuistoon, niin kyllä kukkaro kevenisi. Vastahan uutisissa puhuttiin huvipuistojen hintavuudesta. Aika kipurajoilla mennään.

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!