Talon herrat

Täällä sitä nyt ollaan pojun kanssa kaksistaan. Selvisin Ukon ja Mimmin hyvästelemisestä paljon paremmin tällä kertaa kuin viimeksi raskaana ollessani. Nyt tuo lause kuulosti ehkä vähän harhaanjohtavalta. Ainoa vauva, joka minussa roikkuu on tuo meidän poika - ihan selvennykseksi. Viime vuonna heilutin rakkailleni maha pystyssä heipat, kun tällä kertaa meitä olikin kaksi. Sovimme Mimmin kanssa, että annetaan viisi halia ja kolme pusua, jotta sillä selviää viikonloppuun. No, tätä sarjaa toistettiin aika monta kertaa, mutta eipähän tuo mitään haitannut. Ukko vähän harmitteli, kun hän olisi tahtonut viettää kaiken mahdollisen ajan kanssani. Lupasin kerätä nyt voimia tulevaa varten, sillä minusta ei ole iloa kenellekkään näin väsyneenä ja kärttyisenä. Lupasin käydä aikaisin nukkumaan ja yrittää viimeinkin unikouluttaa pojun. Aika paljon tuli luvattua. Toivottavasti joku lupaus edes toteutuu.


Viime kesän lopussa itkin siis lohduttomasti tienvarressa, kun Ukko vei Mimmin viikonlopuksi mökille. Tällä kertaa sanoin miehelleni, että ette saa tulla kotiin kuin vasta lauantaina. Nyt minä nautin yhden vauvan yksinhuoltajaviikostani täysin rinnoin. Mökillä heitä on viihdyttämässä miehen vanhemmat ja Nipa-kissa. Ukko pääsee syömään kerrankin hyvää kotiruokaa (kotona kun vaimo ei oikein osaa tehdä makaronilaatikkoa kummempaa). Mimmille tuntuu kelpaavan vain lihapullat, kalapuikot, perunamuussi, ranskalaiset, kananmuna ja ketsuppi - ja nämä kaikki siis samaan aikaan. Anopin ruoka ja hänen vähän väliä antamat herkut kyllä tytölle uppoavat. Äidin ruokiin ei viitsi edes koskea. Täysi ylläpito on siis luvassa heille, joten minulla ei ole huonoa omaatuntoa, kun pistin heidät matkaan. Tällä kertaa en hakenut kaupasta kassillista karkkia, vaan tein terveellisen pirtelön tunnin hikilenkin jälkeen. Yllätin itseni tällä aivan täysin. Kotiäitiys on tehnyt minusta lohturuoan ystävän. Voimat ovat aina lopussa, joten on helppo tunkea suuhunsa jotain makeaa. Nyt tähän on tultava muutos.


Yritän aloittaa tällä viikolla ihan oikeasti terveellisen elämän. Olen sopinut itseni kanssa, että kunnon lenkillä täytyy käydä joka päivä. Nyt kun Ukolla alkoi yli kuukauden loma, niin niihin oikeisiin hikisiin lenkkeihin on mahdollisuus. Joku kerta voisi käydä ihan yksinkin vähän hölkkäämässä, jos vain uskallan. Salikortin aion myös hakea, sillä naapurini/ystäväni lupasi lähteä jumpille kaveriksi. Motivaattorikin siis on lähellä. Ruokaremontti ja lempeä puhdistuskuuri on siis luvassa tällä kotiäidillä. Eikä vain laihtumisen takia, vaan sen ikävän takia, joka minulla on liikuntaa kohtaan. Kaipaan sitä hikistä, ihanaa, energistä ja mielettömän hyvää tunnetta, joka minulle tulee liikkuessa. Olen lapsesta asti harrastanut erilaisia liikuntamuotoja, joten se on ollut aina osa elämääni. Viimeiseen vuoteen en ole käynyt salilla tai pukenut päälleni treenivaatteita. Nyt alkaa olla korkea aika palata entiseen.


Etsin viikonloppuna netistä tietoa puhdistuskuureista ja siihen liittyvästä ruokavaliosta. Mitään radikaalia paastoa en ole itselleni suunnitellut, vaan kuona-aineiden ja oman olon kohentamisen vuoksi aion kokeilla ensimmäistä kertaa puhdistuskuuria. Imetys täytyy ennen sitä lopettaa, jotta pojulle ei aiheutuisi siitä mitään haittaa. Ruokavalio ei tule kasvissyöntini takia muuttumaan paljoakaan. Tänään ostin ensimmäistä kertaa kasviksia ja hedelmiä luomu-hyllyltä. Puhdistuskuurin aikana suositellaan, että ruoka olisi mahdollisimman luomua. Ukon kanssa mietittiin, että ajavatkohan torilta löytyvät kasvikset luomukasvisten asiaa? Ennen puhdistuskuurin alkua noudatan ainakin osittain samaa ruokavaliota, jota suositellaan kuurin aikana. Herkut saavat jäädä nyt minimiin. Onneksi on kesä, sillä karkkinälän voi yrittää taltuttaa vaikka mansikoilla.


Tämä viikko sisältää kyllä muutakin kuin terveyspirtelöitä ja hikeä. Blogimutsin pakettihan sisälsi ajan hemmoittelevaan jalkahierontaan. Lähden pojun kanssa katsomaan, miten onnistuu äidin hemmotteluhetki. Voisihan sitä yrittää myös tehdä joitain kotitöitä, kuten takapihan viidakon pensaiden siistimistä. Ukko osti minulle oikein saksetkin, että ryhdyhän vaimo töihin. Ei saa ihan koko aikaa kai vain keskittyä omaan napaan.


Tässä nyt taidan nauttia olostani pojun kanssa katsoen telkkaria. Mitäpä muutakaan ensimmäisenä vapaailtana voisi tehdä? Jääkaapista löytyy vielä vähän kakkua, jota kyllä aion terveellistä elämääni uhmaten maistaa. Ihan vähän.. Ettei mene loput harakoille. Ei saa olla itselleen liian ankara. Johan minä hikoilin tunnin lenkillä.


Olisiko teillä mitään postaustoiveita? Nyt tässä voisi olla aikaa toteuttaa toiveita, jos niitä vain tulee mieleen?


4 kommenttia

 1. Hyvää aikaa talon herroille! Linkkasin sut muuten Intonaatio blogin blogikyselyssä;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tästä täytyy nyt nauttia ihan tosissaan. On sen verran harvinaista herkkua.

  Ja kiitos tuosta linkkauksesta. Eniten minut sai iloiseksi se, että sie tykkäät tästä minun blogista noinkin paljon. Todella kiva kuulla. :-))

  VastaaPoista
 3. Heh, aamulla luin tämän tekstin nopeasti ja kyllä, vaikka selvensit hyvin ettet ole raskaana, mietin jutun jälkeen oletko. :D Pistetään se aamuväsymyksen piikkiin. Nyt tuli luettua sitten uudelleen ajatuksen kanssa. :)

  Mukavia hetkiä pojun kanssa! :)

  VastaaPoista
 4. Minä ihan jäin miettimään, että tuleeko tästä lauseesta viestiä sukulaisilta, että olisinko mahdollisesti raskaana. Päätin varmuuden vuoksi selventää.

  Kiitos, kyllä tästä nyt nautitaan! :-)

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!