Päivä Porvoossa

Tänään teimme ihanan naapurini kanssa shoppailureissu vanhaan Porvooseen. Nakitin shoppailureissun juuri sille päivälle, kun Mimmi on päivähoidossa Pyörämummilla. Isin taakka ei ollut niin suuri, koska hänellä oli vain yksi lapsi kaitsettavana. Kovasti opastin, että milloin nukutaan, syödään ja otetaan maitoa (täyttä minua - kontrollifriikkiä). Katsothan, ettei poika tipu sohvalta tai lyö päätänsä mihinkään? Ei saa olla naarmuja, kun palaan, minä opastin. No, eiköhän pieni tapaturma ehtinyt ennen lähtöäni tapahtua, ja sepäs pistikin sydämeni kallelleen. Ukko istui poju vierellään sohvalla sillä aikaa, kun minä kiskoin hametta päälleni. Silmänräpäyksessä kävi humahdus, poju makasi lattialla nurin niskoin ja kuului korvia vihlovaa itkua. Otsaan alkoi muodostua mustelma ja äiti halasi suru puserossa olevaa pojua. Meidän poika tuntuu olevan todella tapaturma-altis. Piti pussata ja halia niin vietävästi, ennen kuin lähdin omille teilleni.

Kuvattavaa, nähtävää ja ostettavaa oli yllin kyllin. Jaan tässä teille vähän tunnelmia kaduilta ja jatkan postausta reissustamme myöhemmin. Päivä oli aurinkoinen ja ihana. Sinne vanhan kaupungin kaduille olisi voinut jäädä vaikka koko päiväksi. Näin jo silmieni edessä itseni asumassa niissä ihanissa ja vanhoissa taloissa. Tie oli oikein kunnon mukulakiveä, joten onneksi korkkarini jäivät kotiin. Siinä olisi mennyt rikki nilkka jos toinenkin.

Nyt voin paljastaa, että polttarini vietettiin juuri näissä samoissa maisemissa. Tämä oli vasta toinen kertani Porvoossa, mutta silti aivan yhtä jännittävä. Edellisiltana olin tulostanut varuiksi kartan ja pistänyt muistiin must see-paikkoja. Viime vuonna ilma oli jo sen verran kolea ja syksyinen, että nyt kesällä Porvoo oli aivan mahtava paikka käydä. Ilmatieteenlaitos oli luvannut sadetta koko päiväksi vielä tänä aamunakin, mutta nyt voin sanoa, että onneksi säätiedote oli aivan väärässä. Sää suosi kuvien ottamista!

Se jo huomattiin heti, ettei tämänkaltainen shoppailureissu olisi sopinut lapsille ollenkaan. Jotkut vauvat tykkäävät katsella katujen vilinää vaunuista, ja jopa nukahtavatkin, mutta meidän vauva on eri maata. Vaunuissa olisi mennyt hermot jo heti alussa, joten äidin tunnelmakin olisi latistunut. Isompi tyttö olisi vinkunut väsymystä tai haluavansa kaikki tavarat, jotka vain olisi ehtinyt nähdä. Useimpiin liikkeisiin olisi matkarattaillakin ollut vaikea päästä. Liinasta poika olisi kurottanut varmasti juuri niihin kalleimpiin esineisiin, joten sekään vaihtoehto ei olisi sopinut. Äidin kukkaro olisi keventynyt pelkistä vahingonkorvauksista. Me kuljimme ystäväni kanssa sellaista tahtia eteenpäin nälästä huolimatta, että lapsien kanssa olisi pitänyt pysähtyä syömään jo kauan ennen kuin meillä oli tarve. Meidän poika on myös sitä sorttia, ettei paikoillaan viitsisi kauaa nököttää, joten melkein tunnin automatka plus kyhnöttäminen vaunuissa olisi ollut meille aivan liikaa. Raskauksista jäi minua vaivaamaan ikävät selkäkivut liiasta seisomisesta ja/tai istumisesta, mutta tämä reissu meni aivan ihanteellisesti. Vähän alaselässä jomotti, mutta kun matka taas jatkui ihaniin kauppoihin, niin johan sekin kipu unohtui.

Aikaa meillä kului kaduilla ja kaupoissa neljä tuntia Porvoon kaduilla ja vielä olisi ollut yksi paikka, johon olisi pitänyt päästä. Mutta johan tästä Porvoossa vierailusta on tulossa perinne, eli ensi kerralla täytyy korjata asia. Seuraavassa postauksessa pistän kuvia kaikista niistä kauppojen ihanukksista ja vähän kerron, että mistä kaupoista löytyi meille kotiin hyvinkin tarpeellisia tavaroita. 

Haluan tänne takaisin!!


8 kommenttia

 1. Ihana sun blogi! Löysin sinut blogilistalta, voisin ehkäpä liittyä lukijaksesi! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Mia. Piristit päivääni. Ja tervetuloa lukijaksi!! :-))

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia ja tuttuja paikkoja! Ihan luksusta että sait päivän ilman muksuja. Sai kierrellä kaupoissa ja kuvailla rauhassa.

  VastaaPoista
 4. Koko päivä ja reissu oli niin ihana! Oikeaa sielunhoitoa. Kyllä taas jaksaa pakertaa arjen parissa.

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia!! Porvooseen on kyllä niin pakko päästä joku kerta kuvailemaan, rakastan tollasia vanhoja kaupunkeja. Ja kiva kun teit sen toisenkin postauksen jossa on shoppailuvinkkejä :)

  VastaaPoista
 6. Kiva kun tykkäsit, Triine! :-))

  VastaaPoista
 7. Oisin ihan valmis jo lähtemään uudestaan! joulun aikaankin ois aika kiva käydä :) ihania kuvia ja kiitos vielä ihanalle matkaseuralle<3

  VastaaPoista
 8. Jouluna voisikin harkita reissua! ;-) Mie haluan nähdä sun ottamat kuvat, tuli varmasti kivoja. Ja matkaseura oli ihan paras. :-)) <3

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!