Meidän maanantai

Meidän maanantai näytti ihan kirjaimellisesti tältä:

Heräämme pojun kanssa klo 06.30. Peuhaamme vuoteessa, minä yritän surffailla netissä puhelimella, poju yrittää loikata sängystä pää edeltä. Mimmi tulee avaamaan makuuhuoneen oven klo 07.00 ja vaatii Pikku Kakkosta. Nousemme kaikki olohuoneeseen, neiti pistää itse telkkarin päälle, minä petaan vuoteet ja poju käy leikkimään lattialle.

Kun lapset katsovat Pikku Kakkosta, minä käyn mokkapalojen tekoon. Taidokkaasti tiputan maustehyllyltä vaniliinisokeripurkin lattialle. Pääsen siis siivoushommiin, johon poju haluaa ehdottomasti liittyä mukaan. Välillä poika käy hiplailemassa vaunujen renkaita. Ulkona ropisee sade.
Klo 08.00 syömme aamupalaa samalla, kun mokkapalat paistuvat uunissa. Mimmukka kyselee vaiketa kysymyksiä: "Menevätkö pähkinät väkeviksi, jos sataa?" Minulla ei ole hajuakaan, mistä neiti oikein puhuu. Mumisen jotain leipä suussa. Lähdemme hampaiden pesulle klo 08.20, siivoan keittiön, vaihdan lapsille päivävaatteet, Mimmi nurisee jotain ja minä huokailen. Tyttö haluaa olla prinsessa, joten hän kaivaa vaaleanpunaisen pahvikruununsa ja kaksi vuotta vanhan röyhelöhameensa kaapista. Pistän pojun nököttämään syöttötuoliin saunan ovelle ja painelen suihkuun.

Klo 09.00 olen käynyt suihkussa ja saanut kiskottua ylleni päivävaatteet. Istuskellaan ja ihmetellään olkkarissa. Klo 09.20 lähden nukuttamaan pojua makkariin. Poju saa tissiä ensimmäistä kertaa yön jälkeen, ja nukahtaa silittelyyn omaan vuoteeseen klo 09.33. Hipsin hiljaa pois makkarista ja suuntaan keittiöön mokkapalojen kuorrutteen tekoon.

Klo 10.20 kuorrute on tehty - vaikka ensin se ei millään meinannut onnistua. Sain kuorruterytäkässä kaakaojauhot päälleni. Mikähän minua vaivaa, sillä ennen olen aina onnistunut ongelmitta mokkapalojen teossa. Täytyy tehdä niitä useammin. Kuorrutetta on valunnut pohjalle, mutta eipähän ole ainakaan kuivaa. Mimmukka on piirrellyt keittiönpöydällä sillä välin, ja liityn hänen viereensä piirtämään.


Poju herää klo 10.46. Otan pojun syöttötuoliin ja laitan mokkapaloja pakastusta varten rasioihin. Pakkaseen ei mahdu enää mitään. Ystäväni soittaa ja puhumme ainakin vartin. Käymme ruokapöytään puhelun päätyttyä ja klo 11.46 ruoka on syöty, keittiö siivottu sekä tavarat valmiina ulos lähtöä varten. Otan kuvia lasten leikkiessä. Klo 12.08 vaihdan pojun vaipan ja tissitän. Olemme ulkona klo 12.30.


Lähdemme naapuriin päiväjuomalle. Viihdymme siellä muutaman tunnin, ja jatkamme turinoita lenkillä. Poju nukahtaa vaunuihin noin puoleksi tunniksi ja herää kaupassa tyytyväisenä. Saavumme kotiin klo 17.05.

Kokeilen suolaisten muffinien tekoa. Saan epämääräiset, oreganolta tuoksuvat möntit uuniin klo 17.35. Suunnittelemme ystäväni kanssa seuraavan päivän mökkireissua. Maistan uunituoreita muffineja, jotka maistuvat hyvin mielenkiintoisilta - oreganolta. Näistä ei luultavasti lapset tykkää Mimmin synttäreillä. Tykkääköhän aikuisetkaan? No, minä ainakin syön.
Klo 18.26 Iltapala on syöty, lasten hampaat pesty, muffinikokeilut pussitettu, tiskit tiskattu ja tiskari laitettu pyörimään. Klo 18.56 omat legot on pestynä, keittiö siistinä, yöpuvut kaikilla päällä. Klo 19.08 lapset ovat valmiita pehkuihin. Lämmitän pojulle maitoa - liian kuumaksi, tietenkin. Klo 19.30 maito juotettu samalla, kun katsotaan Nigella ärsyttävää kokkiohjelmaa. Taidan kokeilla sitä maapähkinäjuustokakkua joskus. Kakun tekeminen näytti niin herkulliselta. Vien pojun nukkumaan. Mimmi saa luka vielä vuoteessa kirjaa.

Klo 19.45 poju on nukahtanut tassutteluun. Vien roskat ja pistän tytönkin nukkumaan. Klo 20.00 avaan tietokoneen ja käyn lukemassa blogeja. Aloitan tämän postauksen tekemisen. Klo 20.37 poju herää itkemään, mutta nukahtaa muutamassa minuutissa tassutteluun ja epämääräiseen lauluuni. Jatkan postauksen tekemistä. Ukko soittaa hyvät yöt klo 21.00. Klo 21.34 makkarissa itketään taas. Annan pojulle tissiä, sillä hän ei ole sitä saanut sitten iltapäivän. Jospa hetki läheisyyttä toisi hyvän yön. Vien pojun takaisin vuoteeseen klo 21.47. Taidan itsekin käydä nukkumaan surffailun päätteeksi.


2 kommenttia

 1. Mäkin olen miettinyt tällaista "arkinen päivä minuuttiminuutilta"-postauksen tekoa. Rauhalliselta, toimivalta ja aikaansaavalta kuulostaa teidän arkinen päivä.

  Hei, olisiko mahdollista saada näiden, ilmeisesti suolaisten, muffinssien ohjetta blogiin?

  VastaaPoista
 2. Täytyy vielä joskus tehdä samanlainen postaus, kun isi on paikalla. Saa nähdä, miten arki toimii silloin.

  Mielelläni lukisin teidän arjesta myös ihan minuuttiminuutilta. :-)

  Mie pistän seuraavassa postauksessa muffinien ohjeen tulemaan. Tarkoituksena on kokeilla samalla ohjeella juustoisia muffineja, jotka ehkä maistuisivat lapsille noita mausteisia paremmin. Aina ei kannata olla höveli tossa maustamisessa.

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!