Hyvän mielen-haaste

Sain Upsikselta kauan kauan sitten haasteen, jossa täytyi kertoa kymmenen minut onnelliseksi tekevää asiaa satunnaisessa järjestyksessä.

1. Nauru
Varsinkin Ukon ja lasten nauru. Se, kun ystäväsi nauravat jutuillesi tai kun itse naurat niin, että melkein pissat tulevat housuun. Joskus todella huonon päivän voi pelastaa naurunpyrähdys.

2. Vapaus
Olla vapaa pelon tunteesta, ja siitä kun ei tarvitse pelätä mitään käydessään nukkumaan. Vapaus mennä ja tehdä niin kuin haluat. Olla vapaa menneisyydestä.

3. Minä-aika
Minä-aika on parhaimmillaan, kun saat tehdä seuraavia asioita: katsoa lempparielokuvaa ja mussuttaa kasan irttiksiä yksin (ja todella hyvä asento sohvalla). Kaivat ihanimmat korkokenkäsi kaapista ja pistät ne jalkaasi kaupungille (ei onnistu muuten kahden lapsen kanssa kaupungilla korkkareilla kipittäminen - testattu on). Hiljainen hetki sohvalla teekuppi kädessä. Lempparimusiikkia samalla yksin autolla ajaessa. Hyvin onnistunut leipomus (ei onnistu leipominen ja taikinan nuoleminen nuolijasta, jos lapset pörräävät jaloissa). Aikaa ja kärsivällisyyttä käsitöille. Onnistunut valokuva (Mimmi on innokas änkemään ihan joka kuvaan, joten sekään ei onnistu kuin vain minä-ajalla).

4. Läheiset
Piknik perheen kanssa, kyläily sukulaisten luona tai teehetki ystävän kanssa. Tukiverkko on todella tärkeä minulle. Minulla on todella hyvä tukiverkosto, ja se tekee minut äärettömän onnelliseksi.

5. Oma koti
Paikka, jossa saat olla oma itsesi. Paikka, jossa ei tarvitse pelätä.

6. Onnistuminen
Joku simppeli onnenhetki, kun onnistut ruoanlaitossa, kokeessa tai kukkien hengissä pitämisessä.

7. Terveys
Päänsäryn, mahataudin tai flunssan jälkeen osaa arvostaa taas enemmän hyvää ja normaalia olo. Lasten terveys on tärkeää.

8. Rohkeus
Oma rohkeus, kun uskaltaa olla oma itsensä, puolustaa itseään ja omia mielipiteitä. Muiden rohkea puolustaminen. Rohkeus läheisissä. Rohkeus ottaa elämänsä ohjat käsiin. Rohkeus olla epäitsekäs.

9. Spontaanius
Osaa ottaa ilon irti, tehdä uusia asioita, eikä jää aina tuttuun ja turvalliseen. Varsinkin Ukon spontaanit hetket tekevät onnelliseksi.

10. Luottamus
Luottamus ystäviin ja läheisiin, onneen, hyvään elämän. Minulla on kauan ollut luottamusongelmia ihmisiin, joten se, että voin luottaa muihin, tekee minut onnelliseksi. Aina kun ei näin ole ollut.


3 kommenttia

 1. Viisaasti kymmenen valitsit!
  Itseä ja muita yhtä paljon.
  Hyvät avaimet onneen!

  VastaaPoista
 2. Ai niin, edelliseen postaukseesi vielä.
  Luin tosiaan väärin.;) Muistelin kyllä, että olit jossain vaiheessa kirjoittanut jotain opiskeluista ja ajattelin, että pistit sitten hösseliksi...;)

  VastaaPoista
 3. Heh, ihan en näin nopeasti ehtinyt hösseliksi pistää.
  Nämä kymmenen olivat vaikeita. Vielä olisi ollut paljon onnellisiksi tekeviä asioita kerrottavana. :-)

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!