"Hetki, käyn puuteroimassa hiukseni"

Vaikka ammattini puolesta hiukset ja hiustuotteet ovat suht (tai ovat olleet) hanskassa, niin kuivashampoota en ole koskaan käyttänyt. Tässä hormonipyörityksessä pääkoppani on joutunut koetukselle: naamani kukkii, hiuksia lähtee, tukka on takussa ja mikä pahinta, päänahkani rasvoittuu päivässä. Syytän tuota kolmen vuoden takuuta käsivarressani, jotta enempää näitä lapsia ei tulisi tähän eläintarhaan. Voihan kyse myös olla imetyksestä ynnä muista kavereista. Mene ja tiedä. 

Suihkussa käydään muutenkin kerran päivässä, mutta hiuksia ei jaksaisi pestä joka päivä. Joka toinen päivä on ihanne, mutta tässä kohtaan ikävään pulmaan. Hiuksia on todella vaikea saada ruotuun rasvaisina. Ponnarilla ne näyttävät likaisilta, aukikaan niitä ei voi pitää, letti näyttää rumalta, hermot menevät, joten mikä avuksi.

Kuva lainattu inthernetistä.


Kiertelin Sokoksen hyllyjä etsien helpotusta päänvaivaan. Lopulta käsiini tarttui Osiksen Refresh Dust-tuuheuttava kuivashampoo. Tuote pääsi heti kokeiluun. Olen rakastunut!  Kuivashampoo antaa myös kevyen tuen, joten lettiä tehtäessäni hiuksia oli helppo käsitellä. Se ärsyttävä, kiiltävä ja päätämyöten valuva peruukki vaihtui tuuheampaan, siistimpään ja PUHTAAN näköiseen hulmuavaan ilmiöön. Suosittelen tätä siis kaikille, jotka haluavat nopean helpotuksen hiuspulmaan! Tämä kiireinen ja stressaantunut kotiäiti ei ainakaan voi enää elää ilman tätä. Hintakaan ei ole paha, sillä kuivashampoo lähtee mukaasi kaupasta noin 13 eurolla.

Kuivashampoo in action.

5 kommenttia

 1. Vinkki meni korvan taakse. Kai se täytyy uskoa, vaikka hieman epäilen kyllä-voiko hiuksista tula puhtaat kuivashamppoolla..Mutta ehkä sillä on muitakin elementtejä juuri tuo tuuheutus mikä on se juttu. ITse käytän hiuspuuteria, mitenhän nämä eroavat toisistaan.?

  VastaaPoista
 2. Neiti Etsivä kävi lukemaan INCI-listaa ihan mielenkiinnosta. Tämä tuote ei sisällä niitä ainesosia, joita vedellä pestävä shampoo sisältää: siis anionisia tensidejä - sulfaatteja (sodium laureth sulfate, ammonium lauryl sulfate).
  Tuote kyllä sisältää Butylphenyl Methylpropional:ia, jota käytetään shampoissa. Tämä taitaa olla se "pesevä" ainesosa. (en jaksanut selvittää loppuja ainesosia.. :-O )

  Eihän tietenkään kuivashampoolla voi mitenkään saada yhtä puhdasta jälkeä kuin vesipesussa. Vesipesussa tensidien rasvaliukoinen hiilivetyhäntä tarttuu rasvalikaan ja kuljettaa sen veden mukana pois. Ihan jos miettii maalaisjärjellä, niin eihän se rasva katoa kokonaan pelkkää kuivashampoota käyttäessä. Hyvä hätävara tämä kuitenkin on.

  ps. Tämä kuivashampoo sisältää myös riisiä! :-D Tämän käyttötarkoitusta en kyllä tiedä. Valaistuneemmat saavat valaista.

  Siitä hiuspuuterista sitten: tuotetta myydään kevyttä rakennetta ja tukea antavana. Hiuspuuteri ei siis mitenkään "pese" hiusta. Voihan kai tälläkin koittaa saada hieman rasvaiset hiukset ojennukseen, mutta en usko, että se kovin rasvaisissa hiuksissa toimii(?). Tai en ainakaan usko, että hiuspuuteri toimisi minulla taistelussa rasvaisuutta vastaan. Tätä voisi kyllä kokeilla pesun jälkeen ryhtiä antamaan. Joten kiitos tästä vinkistä. :-)

  VastaaPoista
 3. Kiitos perusteellisesta selvitystyöstä. Kun jäin kanssa miettimään, tuota kemikaalipitoisuutta, mutta ilmeisesti ei sisällä kuitenkaan sitä kaikkea mahdollista. Ok;)

  VastaaPoista
 4. Toi kuivashampoo on kyllä tällä hetkellä todella suosittu. Samoin hiuspuuteri. Kun mietitte tota eroa, niin saman tyyppisiä tuotteita. Puuteri tosiaan tuo vähän enemmän tukea ja kuivashampoo taas poistaa sitä rasvaisuutta. Molemmat ovat kuitenkin muotoilutuotteita, eli pesevää ominaisuuttahan kuivashampoossakaan ei ole. Loistavia tuotteita kyllä, itsellä vaan ei päänahka kestä :/

  VastaaPoista
 5. M, höh! :-O

  Mun on kyllä myönnettävä, etten ymmärrä miten olen ennen selvinnyt ilman tuota kuivashampoota!! Ihan käsittämätöntä, heh. Täytyy kyllä kokeilla tuota puuteria myös, sillä en käytä normaalisti muotoilutuotteita, mutta puuteria voisi välillä vähän sipaista antamaan ryhtiä kuontaloon. :-)

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!