Hermolomalla

Tämä viikko kaksin pojan kanssa on mennyt ehkä liiankin nopeasti. Itsekkäästi olen ollut ajattelematta mahdollista ikävää tyttöä ja meistä kohtaan. Arki tulee vastaan kuitenkin kuin iskuna kasvoihin, joten miksi tuhlata aikaa ikävöimiseen. Täällä on ollut oikein mukavaa vain lötkötellä vauvan kanssa, juosta pitkin kaupunkia tai käydä lenkillä. Eilen vietimme ihan rehellisen kotipäivän, kun poika päätti aamulla nieleskellä oksennusta ja nostaa kuumeen. Onneksi mitään ei tullut ulos ja kuumekin laski nopeasti. Pojulle puskee ikenistä ylös ainakin kaksi hammasta, jotka saattoivat syypäitä äkilliseen voinnin muutokseen. Minua kotipäivä ei oikeastaan haitannut yhtään, vaikka se jalkahieronta pitkin siirtää. Postista tuli paitsi tulevan puhdistuskuurin mömmöt, mutta myös DVD-paketti. Että ihminen voikaan olla iloinen telkkarin katsomisesta - rauhassa!


Vielä ei ole varmaa, kauan tämä meidän onni täällä kestää. Hymähtelen puhelimen toisessa päässä tyytyväisenä, kun tyttö pistää isovanhemmat ja isin koetukselle. Minulla ei ole mennyt hermot tällä viikolla kertaakaan. No, okei, meni mulla hermot ostamaani muka laadukkaaseen kynsilakkaan. Ihanaa, kun kukaan ei ole tossa vieressä säkättämässä, hokemassa äitiä, vaatimassa, riehumassa tai temppuilemssa. Kahdeksan kuukauden ikäinen vauva osaa toki olla myös vaativa ja yöt verottavat siivunsa, mutta jestas kun on helppoa ilman sen uhmaikäisen tytön temppuja. Jos porukka meinaa kotiutua viikonloppuna, niin minä karkaan 45 minuutin kuntopyöräilyyn. Pyörämumminkin sain varahoitajaksi, jos vaikka onnellisesti sattuukin niin, ettei miestä ja tyttöä vielä kotiin näy. Ensi viikolla olisi vähän suunnitelmissa käväistä pienellä reissulla naapurin kanssa. 


Unikouluttaminen ei nyt ihan lähtenyt vielä käyntiin. Yritän skarpata ensi yönä ja vaikka nukkua tossa lattialla pojan sängyn vieressä. Jotenkin sitä on vain unissaan hakenut pikkumiehen viereensä ja heräillyt alvariinsa, kun toinen pyörii niin mahdottomasti ja löytyy milloin jalkopäästä tai tyynyn takaa nukkumasta. Kai se pitää miehen kanssa tehdä öiset vahtivuorot ja pitää päänsä, että poju myös pysyy vuoteessaan. Korvatulpat ja vaikka kuulokkeet lisäksi päähän, niin ei tarvitse kuunnella itkua. Minulla tekee niin pahaa se lohduton itku, että senkään takia en ole vielä raaskinut kunnolla aloittaa unikoulua. Haaveilen jo siskosten nukkuvan koko yön heräämättä omassa huoneessaan. Me saisimme Ukon kanssa vuode takaisin. Poju äiti ei taida olla vielä valmis luopumaan unikaveristaan. Poju kyllä nukahtaa todella hyvin klo 19.30-20.00 omaan vuoteeseensa pienen unilaulun ja silittelyn jälkeen. Vielä vain kuin saisi voimia pomppia alvariinsa silittelemään toista yölläkin. Helpompaa on vielä vain hakea se viereensä.


Tänään Pyörämummi lupasi tarjota lounaan mökillään, joten mehän lampsimme ilomielin valmiiseen pöytään. Joku asia on sentään tällä viikolla pitänyt, nimittäin niiden terveellisten smoothien tekeminen. Lenkillä ei ole joka päivä päässyt käymään, mutta olen yrittänyt kompensoida sitä pitäytymällä terveellisessä ruokavaliossa. Plenderiin on lentänyt avokadoa, inkivääriä, salaatinlehtiä, omenaa, banaania, mansikoita, tuorepuristettua mehua, kookosmaitoa, tuoretta minttua, rahkaa ja maustamatonta jogurttia. Vehnäjauhot olen yrittänyt jättää myös ruokavaliosta ja korvata ne täysjyvällä ja rukiilla. Kovasti odotan mielenkiinnolla sitä puhdistuskuuria ja siitä seuraavaa oloa. Stay tuned!


Nyt kaappaan tuon pikkumiehen tuosta matolta ja lähdemme aamupalalle. Aika hyvin tuollainen 8kk vauva jo leikkii itsekseen lattialla. Pojun lempileluja ovat tyhjä mehupullo, muovilautanen, duplot, siskon keittiötarvikkeet ja kirjat. On ihanaa seurata hiljaa sivusta toisen aherrusta. Poju myös tietää, mistä kaikki lelut löytyvät. Joskus aamuisin hän konttaa aivan suoraan siskon vuoteen luokse ja nappaa duplolaatikosta kiinni. Niisk, meidän iso poika.. Aika hyvin tuo myös ymmärtää, jos joku on kiellettyä. Tai ainakin se pinkaisee tekemään päätä pahkaan sitä kiellettyä juttua, jos huomaa jäävänsä kiinni. Ihan höpö poika.Hyvää viikonlopun alkua!!

Kuvat meidän viime viikonlopun piknikiltä.


Ei kommentteja

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!