Nukkuminen on yliarvostettua

Meidän pienen herran mielestä nukkuminen on siis ihan turhaa. Öisin ei nukuta ja päikkärit ovat ihan hölmöjen hommaa. 

 Päivällä voi ottaa nopeat "tissitirsat" tai vaunu-unet LIIKKUVISSA vaunuissa. Yksi miljoonasta nukutuskerrasta poika nukahtaa syliin ja nukkuu sisällä - yleensä vieressä. Auta armia, jos vaunulenkillä vaunut pysähtyvät, niin johan silmmut ovat sepposen selällään. Kyllä unet maistuvat muualla pysähtyneissäkin vaunuissa, mutta kotipihalla oli ihan mälsää nukkua. Takapihallakaan eivät unet maistu. 

 Sitten väsyttää koko päivän ja kränätään, mutta nukkua ei silti voi. Joskus käy sellainen ihme, että yöunille käydään jo klo 18 jälkeen ja unta posotetaan putkeen jopa puoleen yöhön asti. Joskus uni tulee vasta klo 20 jälkeen ja heräillään vartin välein. 

 Kivointa on herätä yöunilta just silloin, kun äiti on suihkussa tai paikassa, jossa kuninkaatkin käyvät yksin. Lähdeppä nyt siitä shampoot päässä tai vessapaperia lahkeessa hyssyttelemään. Kun pinnasängystä käy kuulumaan yöllä kitinää, niin ainoa helpotus löytyy äidin vierestä ja tissistä. Tässä vaiheessa olisi jo ihan kiva saada yömaito pois, mutta kun en keksi mitä muuta tyrkkäisin tuon pojun suuhun tissin sijasta. Muovilutkutinta eivät meidän perheen lapset ole koskaan hyväksyneet, vaan huvituttina toimii ehta ja aito (äidin tissi) liha. 
Onneksi poika nukahtaa YKSIN sänkyynsä yöunille. Poika täytyy vain saada tiettyyn väsymyspisteeseen, jossa hänet voi jättää yksin nukahtamaan. Tissiä nukahtamaiseen toinen tarvitsee vain yöllä. Tai sitten se on äiti, joka sitä tarvitsee. Kun vain jaksaisi nousta yöllä heijaamaan toista uneen ja laittamaan omaan sänkyynsä, niin kohta meilläkin (ehkä) nukuttaisiin kokonaisia öitä. Yöimetys alkaa olla jo aika puuduttavaa. Tuntuu, että kohta lähtee nahkat irti, kun poju tissittelisi niin mielellään harvase hetki. Minun mammanpoika! <3

Tätä tekstiä kirjoittaessa kävi sellainen ihme, että Ukko sai pojan nukutettua ja herrat nukkuivat vieretysten makkarissa ainakin TUNNIN! Ihanaa! :-)


8 kommenttia

 1. äh, tosi raskasta tuommonen! :(

  "Ei se sitä tissiä enää intti-ikäsenä huoli" <- ällö klisee, mut totta :D

  Kyl se siitä! :)

  VastaaPoista
 2. Siihen minäkin tuudittaudun. :-D Jos nyt ennen riparia saisi tissittelyt lopetettua..

  VastaaPoista
 3. Tuttua, hyvin tuttua. Valitettavasti. Tai no, se on pieni niin vähän aikaa kuitenki. Mutta voimia <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos Riina!

  Unohdin lisätä tekstiin, että meillä herätään yöunilta mukavasti jo klo 05.30!!

  Minulla on ristiriitaiset tunteet tästä yötissittelystä, sillä se on minulle se vakuus, että poju on vielä vauva! Kun yöheräily ja imetys loppuvat, niin ei se enää ole se pieni vauva. :-( Toisaalta on ihanaa ottaa pieni tuhisija viereen yöllä, mutta toisaalta alan jo kaivata omaa tilaa ja sitä isompaa kuorsaajaa viereeni! Tämä kun kuitenkin on meidän viimeinen vauva..

  VastaaPoista
 5. Onpa suloisia kuvia pikku miehestä. Kyllä se tissi joskus jää, vaikkei nyt tuntuiskaan siltä.
  Helli

  VastaaPoista
 6. Kiitos Helli tsempistä! :-)

  Joskus tuntuu, että poju söisi pelkkää tissiä ja soseita vaan närkitään. Naapurin sussu, joka on 5pv poikaa vanhempi, syö jo ihan kunnon annoksia soseita. Tietenkään ei saisi lähteä vertaamaan vauvojen kehitystä keskenään. Eiköhän tämä tästä! :-)

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä! Kuulostaa tosi tutulta. Toissayönä saatiin olla kaatamassa pitkin pinnistä konttaamassa tai seisomassa olevaa täyttä päätä parkuvaa neitiä sellaiset viitisentoista kertaa. Kai tää joskus loppuu?

  VastaaPoista
 8. Elli76, tsemppiä myös teille. Kuulostaa aika raastavalta ja raskaalta!
  Eiköhän tämä joskus lopu, siihen on ainakin kova luotto!

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!