Tissimies 4kk!

Ja rapiat päälle!

Tänään kävimme neuvolalääkärillä ottamassa uusia mittoja meidän isosta pienestä miehestä. On todella hauska seurata pojan kasvua, sillä tällä hetkellä Titiuu on samoissa mitoissa kuin mitä sisko oli 8kk iässä! Täytyy olla kyllä ihan mahdottoman hyvää tissimaitoa mulla. 

Tänään otetut 4kk mitathan siis ovat:
70cm
8120g

Vertailun vuoksi tässä siskon mitat 4kk ja 8kk iässä:
Mimmi 4kk: 62,2cm ja 6160g
Mimmi 8kk: 69,5cm ja 8000g

Titiuu sai hyvät arvostelut lääkäritädiltä. Pojulle on tullut ihottumaa, aivan kuten Mimmukallakin oli vauvana, joten saimme reseptin tuttuun rasvaan. Kyselin myös neuvoa pojan ummetukseen, nimittäin soseiden aloittamisen jälkeen ei herralle ole pörähtänyt housuihin mitään - paukkuja lukuunottamatta. Viikonlopusta asti olen antanut vain luumusosetta ja sama jatkui tänäänkin, paitsi lisänä soseessa oli vähän päärynää, jonka pitäisi kuulemma myös auttaa ummetukseen. Vähän olen hörpyttänyt vettäkin ja mittasimme kuumetta takalistosta. Näillä konsteilla pitäisi nyt pärjätä. Jos kuitenkin poika menee ihan kipeäksi, niin sitten vain lääkäriin yhteyttä. Miten tuo nro. 2-issue vaivaakin pientä päätä ja vielä kun on omasta vauvasta kyse? Varmasti hypin ja ilakoin kuin mikäkin vieteripupu, kun se gagga vihdoin tulee! Sitten kuuluu kolminkertainen HURRAA-huuto tässä kodissa. Voitte uskoa, että riemuitsen tästä haisevasta paketista täällä blogissakin. 
Ja toinen syy sose-stoppiin on allerginen ihottuma. Aloitinkin ihan alusta soseiden antamisen, niin katsotaan mikä se on, joka aiheuttaa allergiaa. Kovin pitkälle ei onneksi päästy, vaan poju on maistellut vain perunaa, porkkanaa, mustikkaa ja vadelmaa.

Lopuksi vähän asiaa Vampyyrivauvan (oletteko huomanneet, että meidän pojalle on monta nimeä?) nukkumisesta.
Ja juu ei, täällä ei nukuta vieläkään. Tänään ihme kyllä hampaaton, äitiä mussuttava, Vampyyrivauva nukkui kuin nukkuikin hetken vaunuissa lenkin jälkeen. Viime yö taas meni siinä, että vaihtelin sängyssä puolta aina sen mukaan, miten Titiuusta tuntui hyvältä. En edes jaksanut yrittää laittaa poikaa omaan sänkyynsä. Toinen kuitenkin heräilee puolen tunnin-tunnin välein, niin parempi itselleni, että heräilee siinä ihan vieressä. Joskus saan tainnutettua pojan pelkällä tissillä, mutta välillä täytyy tuudittaa. Poju kyllä nukkuu ihan omassakin sängyssä ja välillä paljon paremmin siinä kuin minun vieressäni. Joskus on kuitenkin öitä, jolloin koko perheen unien kannalta on mukavampaa antaa vain pojan nukkua meidän sängyssä. 
Nyt kun Titiuu osaa kääntyä ihan itse mahalleen, niin varmistan AINA, että pojan ja sängyn reunan välissä on tyynyjä ja peittoa esteenä. Kertaakaan ei ole tämä vauva tippunut vuoteesta tai sohvalta. Sisko johtaa tässä kisassa ihan kuus-nolla!

Viikonloppuna täällä raikui aivan uskomattoman kovat naurunräkätykset. Tissimies jutteli minulle tuttuun "hää", "höö" ja "hggn" äänineen ja minä aina vastasin samalla tavalla. Minua kävi jossakin vaiheessa naurattamaan tämä meidän ääntely ja Titiuu yhtyi kanssani nauramaan! Voi että minusta tuntui ihanalta, kun sain pojan niin helposti nauramaan ja ihan sydämen pohjasta. Ukosta tuntui varmasti pahalta, sillä kun hän tuli meidän kanssamme juttelemaan samalla tavalla, loppui pojun nauru kuin seinään. Höppänä poika. Ukolla kyllä on omat konstinsa saada poika nauramaan, ja lauantaiaamuna pojat köllivät sohvalla ja naureskelivat keskenään. 

ps. Jotta elämä ei olisi liian helppoa, niin tänään alkoi pänttäys, Mimmillä on tuhmaikä (ihan kuin omaa tahtoa ei olisi jo ennestään) ja Ukkoa väsyttää.. Mie oon hieronnan tarpeessa, sillä melkein joka päivä on päänsärkyä. Ulkoilut ja terveellinen ruoka ei auta, eikä noita Panadoleja viitsisi syödä kuin karkkia. Mitenköhän, onko käsi jo terve ja pääsisinkö kohta hierottavaksi, H?
Ja yksi juttu vielä: mikä siinä on, että joskus tuo lisääntynyt valon määrä vain väsyttää??


3 kommenttia

 1. Voi hurja, miten nopeesti aika menee!
  Hienoa tietysti, että 'Tissimies' kasvaa ja kehittyy, mutta voi kurjuus noita unijuttuja ja allergiaa ja siihen vielä sun kevätväsy + lukemiset päälle - nyt tarvii tylsästi vaan sanoo, että toivottavasti tää on vaan kausi!!! Noi kakkaamattomuus-hommelit on kaiketi aika tavallisia tossa vaiheessa...vaikka tietty kiusallisia onkin, luulen että saat vinkkiä pikkuisten äideiltä...mulla kun toi nuorin on jo 14v, on tainnu systeemit pikkusen muuttua niistä ajoista :)

  Toivottavasti tuhmaikä ja muut harmitukset väistyy ja jaksatte kaikki löytää sekä yhteisiä ja erillisiä ilonaiheita arkeenne!

  VastaaPoista
 2. Sinun viestisi piristävät aina, Katja Inkeri, kiitos. :-) Itse yritän parhaani mukaan ajatella, että tämä nyt on tälläistä tällä hetkellä ja kohta se helpottaa. Vauva-ajastakin täytyy nauttia täysin rinnoin, vaikka tässä onkin näitä uniongelmia. Kohta lapsetkin ovat jo niin isoja, että tulee suru puseroon.

  VastaaPoista
 3. Tosi hurja tuo Mimmin ja Titiuun kokoero :D No, osansa varmaan tekee, että Titiuu on poika. Mutta aivan ihanaa, että poitsu kasvaa noin reippaasti tissimaidolla!

  Minäkin annoin Tipulle päärynää/luumua kakkalakon aikaan. Saas nähdä millaisen lastin Titiuu täräyttää kun gagga alkaa taas kulkemaan :D Tipu piti muistaakseni viedä ihan kylpyyn kun "lakko" loppui. Mutta oli se silti riemullinen hetki, kun se odotetut kakka sieltä lopulta tuli :D

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!