Mutta mitä tapahtui teelle..

Tämä voisi olla sellainen tunti kuvina.

Välillä on vain ihan liikaa meneillään, ja oma nautinnon ja rauhallisuuden hetki teen ääressä menee jo alusta asti mönkään. Siihen sumppuun kun lisää kameran varressa heiluvan, ajantajunsa menettävän ja hieman väsyneen äidin, ei siitä voi muuta seurata kuin lässähtänyt pannukakku. Hyvä ajatus kuvailuhetkestä tallensi karun todellisuuden: tunnin sisään mahtuu vaikka mitä, mutta kaikki ei suju aina ihan mallikkaasti. Onneksi unohdin vain teen liian pitkäksi aikaa ilman huomiotani, enkä esimerkiksi lasta yksin ulos, ruokaa uuniin liian pitkäksi aikaa, jääkaapin ovea auki yöksi tai muuta tyypillistä arjen kommelluksia silloin, kuin aivot ovat jossain ihan muualla.

Tunti alkoi siitä, kun yritin kaiken tämän pänttäyksen, lasten, kodinhoidon ja muun keskellä keittää itselleni teetä. Ensin et meinaa muistaa laittaa levyä päälle. Lopulta unohdat sen levyn päälle ja teevesi kiehuu ärjyen keittiössä. Hups.

Yritin napata höyrystä kuvan. Yritin.
 No, ei tässä mitään. Tee vaan hautumaan ja lukemaan siksi aikaa Titiuu kainalossa olohuoneen lattialle. Kohta saa vähän huilata.
Kello viiden tee. Kirjaimellisesti. Kello oli siinä viiden paikkeilla ja teen nimi on Kello viiden tee.
 Eiköhän se tee unohdu sinne keittiöön ja kohta se on jo liian kylmää. Yäk!
Mitäs nyt?
Ei jaksa enää uutta vettä keittää, joten menkööt nyt sitten.
 Siinä samassa huomaat, että murot ovat lopussa. Tästä tulee kyllä itku Mimmille. Osta muroja, kirjoitan kauppalistaan. Jos säästyttäisiin yhdeltä turhalta itkulta, kun kotona on tytön lempparimuroja. Mitäs mie olinkaan tekemässä?
 Hedelmätkin mätänee keittiön pöydälle, niitäkin pitää ostaa taas uusia koristeeksi. Ai, mullahan oli se tee juomatta.
 Ei jaksa hienostella ja laittaa tätä teemunaa (Mimmin mielestä tämä on teemuna) alustan päälle, vaan kylmästi vaan tiskipöydälle, josta sen löytää näppärästi myöhemmin.
 Pöytääkään en ala enää pyyhkimään. Kuivukoot siihen. Nyt juon sitä teetä! Ihan oikeasti.
 Kun levy ei ollut enää poppaa, löysi pieni muurahainen tiensä ihmisten ilmoille. Seuraavassa kuvassa muulahaista ei vielä näy, kunhan nyt yritin napata hienon taiteellisen kuvan. Jos tästä kuvasta ei ole muuta esteettistä hyötyä, niin huomasimpahan ainakin pyyhkiä lieden aivan oikeasti kunnolla. Ja taas liesi on ilo silmälle.
 Arvaa saiko valokuvatähti elää enää tämän kuvan jälkeen?
No sai, sillä pirulainen ehti karkuun mun tappavalta sormelta.
Nyt sinne olkkariin!!
 Teetä ja Titiuuta.
 No, se tee sitten unohtui olohuoneen pöydälle, kun jäin kuvaamaan herran harjoittelua.
 Etsi teemuki.
 Etsi väsynyt äiti.
 Miten niin pienestä pojasta voi jäädä jälkeensä niin iso sotku. Ja tässä vain osa.
 Meidän pojulla on oma Nunnunalle. Tämä kainalossa on kiva köllötellä. Yleensä nalle on saanut totaallisen pesun, kun herra pyörittää tätä suussansa kuin mikäkin pesukone. Nunnunallella ja Titiuulla taisi olla kova paini meneillään, sillä nallukka jäi nurin niskoin olkkarin lattialle.
Tässä vaiheessa tee olikin jo ihan juomakelvotonta. Kylmää teetä juodaan vain kesäisin jääpalojen, auringon ja terassin kera.
Sitten ne kuvat loppuivat. Teekin loppui. Mikä katastrofi.

Ohi aiheesta: pakko oli vielä vähän yrittää päntätä pienen kuvaushetken jälkeen. Vähän mun aikataulu pettää ja olen jäljessä itselleni sovitusta etenemisestä. Täytyy viikonloppuna korjata tämä erhe ja pöllyttää Ukko ulos Mimmin kanssa. Mikäköhän siinä on, kun itselläsi on opiskeltavaa, niin yhtäkkiä Ukolla onkin viidet laskarit ja hänen nyt täytyisi tehdä niitä. Sori vaan, hae ensi keväänä uudestaan kätilöksi.. Vai vasta keväällä 2157? Pirulainen. 
En mie vielä luovuta! Kovaa vauhtia vaan eteenpäin. :-)


3 kommenttia

 1. Tuleeks nunnu nalle, nunnu nallen seikkailut ohjelmasta :D? Se on ihana <3!

  VastaaPoista
 2. En ole edes ikinä kuullutkaan sellaisesta ohjelmasta! :-D Koska sellainen on tullut?

  VastaaPoista
 3. http://www.mtv3.fi/viihde/arvostelut/elokuva.shtml/33203/nunnu-nallen-seikkailu-en-liten-julsaga

  Ehheheehhee.. tuota -98 näemmä tehty, eli onhan siitä aikaa.. itseasiassa toi on siis leffa.. :) mulla on se ikivanhalla vhs kasetilla jossain.. <3 en kyllä muista oisko se tullut joku joulu telkkarista ihan 2000 luvulla.. :D Ehkä pitää laittaa ylelle toivetta että esittäisivät sen, muiden joululastenohjelmien lisäks ;)!

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!