Paukut lopussa

Andrelaniinin voimalla mennään etiäppäin. Ja puhelimen kautta bloggailun. Titiuu ei suostu nukkumaan ei niin millään. Juuri tultiin kotiin kirpeästä pakkasesta ja vaunut olivat paikoillaan vaivaiset 10 minuuttia, kunnes poika heräsi huutamaan pää punaisena. Ei auttanut heijaamiset ja hytkyttelyt. Poika pois vaunuista, ulkovaatteet veks ja poika syliin rauhoittumaan. Hetken jo kuvittelin Titiuun rauhoittuneen - hetken. Lopulta oli pakko pistää pojalle tissi suuhun ja nyt toinen naatiskelee sylissä niin rauhallisesti että.. Multa alkaa ideat loppumaan. Miten voi olla, että ennen vaunuissa hyvin nukkuva pieni herra ei suostu enää nukkumaan päikkäreitä sitten missään? Yötkin menivät ennen 2-3 heräämisellä, ja nyt en enää jaksa edes laskea kuinka monta kertaa yöllä herätään. Sentään olen saanut kummankin lapsen nukkumaan illalla klo 20, kun tein päätöksen, että tasan klo 19 koko kämppä rauhoittuu ja silloin alkaa iltatoimet myös Titiuulla (yökkäri päälle ym). Ensimmäinen unijakso nukahtamisen jälkeen kestää parhaimmassa tapauksessa jopa 4 tuntia. Se on kyllä harvinaista. Mimmin unissa ei ole mitään ongelmaa! Minä pystyin Mimmin kanssa shoppailemaan ja kahvittelemaan kaupungillakin tosi hyvin. Vaan ei tämä pieni herra perusta shoppailulle. Hiki päässä saat juosta kaupan läpi - oli se sitten automarketti tai kauppakeskus. Oikeastaan paras keino käydä ruokakaupassa on kävellä kauppaan vaunuilla ja hoitaa ostokset nopeasti niin. Auton turvaistuimessa ei ole yhtään kiva kököttää, vaan 10 minuutissa poika menettää hermonsa ja kaupasta saa lähteä melkein poikkeuksetta mukanaan vain puolet kauppalistan tavaroista. Tänään siis tulee vanha tuttu neuvolantäti tekemään vyöhyketerapiaa Titiuulle ja toivon sydämeni pohjasta, että se tepsii. Mahavaivoihin se taisi toimia ihan hyvin - tai sitten mahavaivoihin tepsi minun maidoton ruokavalio. Mene ja tiedä. Onko muilla kokemusta huonosti nukkuvista vauvoista? Onko normaalia, että 3kk ikäinen vauva nukkuu päivässä vain YHDET lyhyet päikkärit ja yöunia ei nukuta tosiaankaan kellon ympäri? Vähän tämä on jo suolesta etten sanoisi. Kaikki aika ja ajatukset menevät pojan nukuttamiseen ja nukkumiseen. Mimmiä käy sääliksi.. Puhelimella bloggailu käy muuten peukaloiden päälle, enkä saa mitenkään pätkittyä tätä tekstiä. Antakaa anteeksi. Missä olet, Nukkumatti?  


3 kommenttia

 1. Meillä auttoi silloin aikoinaan vahna kunnon pottu ! :)
  Tyttö nukkui vauvana kuin enkeli eikä mitään ongelmaa. Mutta poika kun oli 4 kk alkoi huuto ja valvominen. Poika paralla oli loppujen lopuksi nälkä ja siihenpä sitten hieman keitettyä/muussattua perunaa päivällä, jo vain nukkui poikakin.

  Tsemppiä teille ja vyöhyketerapiakin on ihanaa !!

  VastaaPoista
 2. Oivoi, voimia ja tsemppiä sulle! Toivottavasti teidän tilanne rauhottuis pian ja kliseinen lohdutuksen sana, se on vain väliaikaista, ei ne ongelmat ikuisuuksia kestä! :-) <3

  Voimahali!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Veera ja Mini kommenteista!

  Odotan soseiden ja vellin aloittamisen auttavan uneen. Vähän olen miettinyt, että pitäisikö iltaisin antaa maitoa myös pullosta. Auttaisikohan se asiaan.
  Päivällä poju pystyy olemaan ihan hyvin pidempiäkin aikoja syömättä, mutta iltaisin tulee tankattua sitten tukevammin.
  Eiköhän se kunnon ruokailurytmi ja kiinteiden aloittaminen auta asiaan. Päivärytmistä meidän perheessä pitää kiinni Mimmi, jonka mukana Titiuukin menee - siitä ei voi ainakaan olla kiinni unettomuus..
  Ja vyöhyketerapia on tosiaan ihan todella ihanaa. Täti hieroi viimeksi minun "stressipisteitä" ja niskahartiapisteitä. :-)

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!