Vastauksia lukijoiden kysymyksiin osa 3

Hahaa, kivaa :D Minkäslaisen vastaiskun sitä laittais.. ;) -oikeestaan tällä hetkellä mulle tulee mieleen "suurimpana" kysymyksenä että minkäköhän ikäinen mahdat oikeasti tarkalleen olla :D?
-Ikäni on lähempänä 20 vuotta. ;-)

Millaisia eroja lapsien välillä on?
-No vaikka mitä! Ihan ensimmäiseksi tulee mieleen unen määrä!! Mimmi nukkui vauvana monet pitkät päikkärit ilman heräilyjä, ja Titiuu menee yhdillä päikkäreillä ja yöunetkin tuntuvat olevan välillä todella lyhyitä ja katkonaisia.
Jotain yhteistä lapsilla kuitenkin on: kumpikaan ei huolinut tuttia, kun sitä ollaan tarjottu.

Millainen koet olevasi kasvattajana?
-Olen aika tiukka äiti. Haluan lapsistani kasvattaa niitä kuuluisia kunnon kansalaisia, jotka kunnioittavat mm. sääntöjä, toisia ihmisiä ja auktoriteettejä. Toivon, että lapsistamme tulee ystävällisiä, he ottava muut huomioon ja osaavat pitää puolensa (enkä tarkoita mitään silmä-silmästä-juttuja). 
Olen aika ehdoton joissakin asioissa, esimerkiksi huoneen siivouksessa, tottelemisessa tai lelujen jakamisessa ystävien kanssa. Joskus kyllä voisin vähän höllätä hihnoja ja ottaa rennommin. 
Minulla kun vähän on sellainen periaate, että lapset eivät saa hyppiä silmille.. 
Minua ärsyttää vanhemmat, jotka antavat aina/yleensä periksi lapsilleen. 
Esimerkiksi, jos lapsi kiukkuaa karkkia kaupassa, mutta vanhempi ei suostu ostamaan. Vanhempi kieltää ja kieltää, ja antaa lopulta lapselle periksi. 
Millaisia aikuisia sellaisista lapsista tulee, jotka oppivat siihen, että he saavat aina kaiken periksi tavalla tai toisella?

Toivon, että lapsemme tuntevat olonsa meidän kanssa turvallisiksi ja rakastetuiksi.
Uskon siihen, että hyvällä käyttäytymisellä ansaitaan asioita ja huonolla menetetään asioita. Tätä ajattelumallia käytämme varmasti lasten ollessa teini-ikäisiä. Säännöt ovat meidän kotona tärkeitä, kuten myös sanat anteeksi ja kiitos. Minulla ei kotonani ollut sääntöjä ja tunnen, että olisin kaivannut niitä todella! Siksi meidän perheessä säännöt ovat tärkeitä. 

Meillä ei muuten ole kotona karkkipäivää, vaan Mimmi saa herkkuja silloin tällöin, mutta ei säännöllisesti. Ukko on tässä asiassa tiukempi, eikä hän halua opettaa lapsia karkkipäivään. Karkkia saa sitten erityishetkinä.

Lempiruokasi? (=
-Joku terveellinen salaatti tai vastapainoksi pitsa triplajuustolla (aurajuusto, mozzarellajuusto ja vuohenjuusto)

Mikä on musiikki/vaate/sisustus tyyli, josta pidät erityisesti?
-Vaate- ja musiikkikysymykseen saatiin jo aiemmin vastaukset erillisessä postauksessa. Sisustuksessa eniten pidän yksityiskohdista, suorista tai pyöreistä linjoista, minimalistisesta ja modernista tyylistä. Joskus joku maalaisromanttinen sisustus iskee suoraan sydämeeni. Ja Marimekko sisustuksessa on tullut kotiimme jäädäkseen! 

Miksi aloit pitämään blogia? 
-Raskausaikana arki-illat alkoivat jotenkin tuntumaan pitkiltä ja tylsiltä - Mimmi oli nukkumassa ja Ukko töissä. Mietin yleensä jonkun leipomisurakan jälkeen, että jos mulla olis blogi, niin kertoisin nyt tästä. Olen itse seuraillut blogeja kauan ja jäin heti koukkuun blogien maailmaan. Kerran sitten päätin kokeilla bloggailua ja tässä sitä vielä kirjoitellaan.
Tutuistani vain kolme tietää tästä blogista.  

Kumpi:   
 -Pyry / Viima (nimiä siis nämä)
-No Pyry!
Pojastamme piti tulla Pyry, kunnes Ukko päätti ettei se sovikaan sukunimemme kanssa. Muita nimivaihtoehtoja pojulle oli Tuisku, Anton, Panu, Kuisma, Leo, Manu ja Joona    
-punainen / sininen 
-Sininen! Vielä pari vuotta sitten vastaus olisi ollut punainen. 
-kesä / talvi
-Kesä 
-sipsit / suklaa   
- Suklaa!! 
-yksin / joukossa   
-Yksin   
-puhelin / kone  
-Puhelin, koska sillä pääsee nettiinkin. ;-)    
-koneella istuminen / ilta kaksistaan kullan kanssa ?  
-Ilta kahdestaan kullan kanssa.

Kiitos kysymyksistänne! Niitä voi ja saa lähettää minulle lisää. Vastaan kysymyksiinne mielelläni. Klikatkaa vain hyvää haltiatarta! ;-)

ps. Mielelläni tietäisin jotain teistä lukijoista. Vastatkaa noihin rasti ruutuun-kysymyksiin oikealla! Kiitos! <3 


1 kommentti

  1. Heh, tuo vastauksesi kysymykseen "Millainen olet kasvattajana" on kuin suoraan omasta suustani! Todella samalla tavalla ajattelen kasvatuksesta, ja uskon että noilla periaatteilla lapsista kasvaa niitä kunnon kansalaisia, jotka osaavat arvostaa itseään ja muita ympärillään. Rajat on rakkautta, vai miten se meni :)

    VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!