Postaustoive: Päivä meidän matkassa!

Nyt saatte kaksi päivää meidän kanssa yhdellä istumalla. Ekana päivänä kuvien ottaminen alkoi kivasti..kunnes..kamerasta loppui akku, sain yllätysvieraan ja illalla Titiuu oli todella itkuinen ja viihtyi tissillä niin paljon, että yötä kohden kävi jo pikkasen puuduttamaan.
 
Päivä 1

Heräsimme pienen herran kanssa aamuun kahdestaan. Mimmi oli ollut yötä Pyörämummilla ja Ukko taas töissä. Minä olin levännyt edellisen illan ja aamukin otettiin rauhallisesti. Parisen tuntia ehdimme aamulla ihmetellä ja katsoa aivojenpuuduttajaohjelmia (lue: Sinkkuelämää).
Kun olin hakennut Mimmin kotiin, kotipihalla teimme vähän lumitöitä ja Tissimies veteli sillä aikaa sikeitä vaunuissa. Mimmi teki monta lumienkeliä ja tyttöä vain nauratti, vaikka lunta meni niskaan.
Mimmi sai kutsun naapureilta lähteä tekemään lumitöitä heidän takapihalle, joten minä käytin oman ajan hyödykseni ja hoidin paperihommia. Titiuu katseli ihmeissään tuttuja kukkia ja sai samalla vähän ilmakylpyä sängyllämme. Levitin papereita lattialle, tietokonepöydälle ja lopulta sängylle. Minua välillä ihan ällöttää hoitaa virallisia paperijuttuja. Mielummin vain loikoilisin. ;-)
Titiuu on alkanut viihtymään aika mukavasti lattialla Mimmin leikkejä seuraten. Äiti ehtii tehdä sillä välin vaikka ruokaa - tai ainakin aloittaa sen tekemisen. Mimmi on ottanut todella hyvin isosiskon roolin ja menee melkein aina salamana keinuttamaan itkevää veikkaa. Joskus Mimmi tulee kädet korvilla luokseni kysymään, että mikäköhän veikkaa taas noin itkettää.
Iltapäivällä meillä kävi vanha luokkakaverini kylässä ja illalla molemmat lapset pääsivät kylpyyn. Ilta ja yö meni sitten pojua helliten. Tissimies nukkui todella rauhattomasti ja aivan kuin hänellä olisi taas masuvaivoja. Olen kyllä ahkerasti ollut ilman minkäänlaisia maitotuotteita, mutta joskus kokeilen pieniä määriä maitoa esim. ruoan mukana. Toinen vaihtoehto voi olla sitten joku ruoka-aine, joka aiheuttaa mahavaivoja. Veikkaisin paprikaa, sillä olen tässä muutamana päivän syönyt sitä leivän päällä.

Päivä 2

Toisen päivämme aamu valkeni unisesti. Äitiä väsytti ihan urakalla, mutta kumpikin lapsista oli pirteinä kuin peipposet heti kuuden jälkeen. Sängyssä yritin ottaa muutamia kuvia, mutta hehkulamput antavat todella huonosti valoa järkkärillä kuvaamiseen. Kerrankin pötköteltiin kolmisteen yhdessä sängyssä ihan rauhassa.
Mimmin kiharat olivat taas yön aikana menneet ihan takkuun. Hiustenharjaus ei ole meidän tytön lempijutuista. Ihanat noi kiharat kyllä ovat! Mulle kans, mutta pitkänä! :-)
Tässä testikuva aamupalapöydästä. Tässä syödään "Äitin muroja", eli All braneja. Myslit ovat "Isin muroja" ja "Mimmin muroja" ovat Weetos ja riisimurot.
Aamupalan ja aamutoimien jälkeen päätin tehdä sämpylöitä omenanmakuiseen kivennäisveteen. Leipää ei löytynyt enää leipäkorista, joten ei muuta kun sämpylöiden tekoon.
Korvasin osan vehnäjauhoista ruisjauhoilla ja lisäsin taikinan joukkoon pellvansiemeniä. Nam, kun tuli taas kerran hyvää!
Tämä päivä oli laiskapäivä - tunnetaan myös nimellä kotipäivä. Minä päätin ommella keittiönpöydälle alennuksesta löytämästäni pellavakankaasta pöytäliinan. Uudella ompelukoneellani saa muutamia kivoja koristeompeleita, joista yhtä päätin kokeilla pöytäliinaan.
Illalla sain vihdoin pöytäliinan valmiiksi ja liina pääsi heti pöytään. Minulta loppui liinaan käyttämäni lanka, joten en voinut jatkaa koristeompeleen tekemistä ensimmäisen viereen. Katselen nyt tätä liinaa rauhassa joitakin päiviä ja päätän sitten, teenkö tuohon vielä toisen koristeompeleen. Ei ole muuten ihan helppoa ommella ja samalla hoitaa kahta lasta yksin. Tässäkin pienessä puuhassa meni yllättävän kauan. Tein kyllä vähän sitä satiinikimonoa tässä samalla, mutta siihen pystyn paneutumaan paremmin vasta kun Ukko on kotona.
 Täytyy yrittää tehdä myöhemminkin tälläinen Päivä kuvina-juttu. Jos vaikka ottaisin kuvia Ukon kanssa joku viikonloppu, niin tulisi ehkä hivenen parempia kuvia - ja enemmän. Järkkärillä kuvaaminen vie yllättävän kauan aikaa. Aina pitää jotain juttua säätää ja epäonnistuneita kuvia tulee paaaljon enemmän kuin pokkarilla otettuna.

Mutta, tälläistä arkea meillä. :-) Toivottavasti tykkäsitte(?). 


4 kommenttia

  1. suloinen postaus ja touhukas äiti olet

    VastaaPoista
  2. voi ku hän on sulonen, titiuu meinaan! toi eka kuva on niin paras <3 ja wow mitkä kiharat mimmillä! vähän katoin että mitä ihmeen mustia muroja teillä on, mutta taitaa olla
    vaan musta valko kuva :DD! oli kyllä mukava postaus, luen mielelläni toisen "samanlaisen" jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!