Eevi

Kun aloitin blogini, bloggaajanimeni ja blogini nimi oli suoraan sanottuna tuulesta temmattuja. Lapsena katsoin AINA Muumeja (Pyörämummi muistaa varmasti kaiken sen kaseteille nauhoittamisen) ja nyt Mimmi töllöttää niitä. Vaikutteita blogini nimeen, Muumitalossa, tuli vahvasti kodistamme ja lapsuudestani. 
Olen kauan blogini aloittamisen jälkeen pyöritellyt eri nimivaihtoehtoja bloggariminälle, sillä en halunnut jäädä Pikku-Myyksi. Ukko sanoisi kyllä tähän Pikku-Myy nimen sopivan minulle kuin nenä päähän: suorasanainen, itsekäs, itsepäinen, temperamenttinen ja puree, jos liikaa ärsyttää. Valehtelisin, jos väittäisin kaiken edellä mainutun olevan ihan lööperiä minun kohdallani.
Mutta asiaan.. Vihdoin päädyin nimeen Eevi!
Eevi oli vahva nimiehdokas Titiuulle niin kauan, kunnes saimme tietää odottavamme poikaa.

Eevi on muunnos nimestä Eeva ja almanakkaan nimi saatiin Eevan rinnalle vuonna 1964. Eevi ja Eeva nimien taustalta löytyy heprean "elämään" ja "elämän antajaan" viittaava sana "hawwah".
Lähde: Anne Saarikalle : Suomalaiset etunimet Aadasta Yrjöön (Gummerus, 2007)

Mitä olette uudesta nimestä mieltä? Ei kai ole liian myöhäistä vaihtaa nimeä? 


2 kommenttia

  1. Heippa, minua alkoi kiinnostamaan mistä idea Eevi nimeen lapselle sai alkunsa ? Itse oikeasti olen siis saman niminen :) eikä nimi hirveän useasti tule vastaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, kai nimi vain tuli jossakin vastaan ja se jäi mieleeni. Eevi on mielestäni todella kaunis nimi. Voisin ihan itsekin olla nimeltäni Eevi. :-)

      Poista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!