Maidotonta tissimaitoa


Tissimiehen masuvaivat ovat nyt sellaisissa mittakaavoissa, että aloitimme tällä viikolla vyöhyketerapian ja eilen minulla alkoi maidoton ruokavalio-kokeilu. Samaan syssyyn lopetan hetkeksi omenan ja ruisleivän syönnin - niitä kun menee tällä likalla paljon.

Titiuulla on mahavaivaa ympäri vuorokauden, pikkuinen ei saa unta kipujen takia - eikä vanhemmatkaan, tissillä itketään varsinkin aamuyöstä ja tässä vaiheessa on parasta ottaa järeämmät keinot kehiin.
Pojun hyvinvointi menee kaiken muun edelle.

Eilen meillä oli toinen vyöhyketerapia-aika "Marjalla" ja hänen mielestään olisi hyvä kokeilumielessä rajoittaa omaa syömistäni, jotta nähtäisiin, johtuvatko mahakivut pelkästä koliikista vai jostain muusta.
Minulla on laktoosi-intorelanssi ja laktoosittomia tai hyla-tuotteita käytän koko ajan. 
Vauvalle taas saattaa käydä mahaan maidossa oleva maitoproteiini, jota on luonnollisestikin myös laktoosittomissa tuotteissa.
 
Pojulla on myös ympäri kehoa kuivia kohtia ja se saattaa olla juuri maitoproteiinin aiheuttamaa. Toinen vaihtoehto on atooppinen ihottuma, jota Mimmilläkin oli vauvana. Minusta pojun ihottuma on erilaista, kuin atooppinen ihottuma.

Nyt odotamme, jospa uusi ruokavalioni toisi muutosta pojun oloon. Vahvasti epäilemme Ukon kanssa, että juuri maidosta tai muusta syömästäni ruoka-aineesta tämä kipuilu johtuu. 
Ja juuri sopivasti joulun alla.

Kirsikkana kakun päällä, Mimmin vesirokko näyttäisi uusiutuneen. 
Tytöllä tosiaan vasta oli vesirokkoon viittaavia näppylöitä - se kun voi tulla todella lievänä ja tulla myöhemmin uudestaan, niin nyt löytyi selästä ihan selvä vesikellonäppylä.

Että näin meillä!
Jouluun on tasan viikko aikaa ja toivon sydämeni pohjasta meille  
tervettä, kivutonta ja rauhallista joulua!


3 kommenttia

 1. Voi että, ei voi kuin yhtyä toivomuksiisi!

  Toivottavasti ruokavaliomuutoksesi toisi nopsan avun pienen kipuilijan oloon ja vesirokko menisi mahdollisimman vaivattomasti kiusaamasta pikkuneidin jouluiloa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Katja! :-)
  Nyt täytyy vain pysyä positiivisella mielellä ja toivoa tämän tuovan apua masukipuihin.

  VastaaPoista
 3. voi ei ompa ikävä kuulla :( toivottavasti molempien pikkuisten vaivat paranee pian ja teillä olis ihana joulu <3

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!