Lapsuuden muistoja


Näissä tunnelmissa sitä tuli vietettyä lapsuuden kesiä..


Mammani asuu maalla. Tai ainakin niin maalla, kuin mitä täällä kaupungin vilinässä voi olla.


Fillarilla sotkin "mammalaan" melkein joka viikonloppu ja mieluisin paikka nukkua kesäisin oli kuistilla teltassa.


Mamma teki minulle ja serkulleni aina pannaria ja mansikkahilloa!


Mammani kirjoitti minusta ja serkustani tarinoita. Yksi niistä sijoittui mamman pihan suureen lätäkköön, jossa jouduimme serkkuni kanssa merirosvolaivan vangeiksi. Pääsimme pinteestä, kun poistin tarinassa merirosvolaivan kapteenilta kipeän hampaan. Kapteeni oli syönnyt liikaa karkkia. ;-)


Talvella lämmitettiin rantasauna ja pyörittiin lumihangessa. Eikä ollut yhtään kylmä. Saunan vintillä asustaa kuulemma vieläkin saunatonttu. :-)


Kesäiltaisin paistettiin saunarannassa makkaraa ja syötiin perunoita, jotka olivat ensin kypsyneet folion sisällä nuotiolla.


Mamma ei tykännyt yhtään, kun kipusimme serkkuni kanssa vintille ja kaivelimme kaikkia "aarteita" purujen seasta.


Kesäisin pappani nukkui aitassa ja me serkkuni kanssa naureskelimme, kun papan kuorsaus kuului todella pitkälle, vaikka aitan ovi oli kiinni.


Aina kun kyläilemme Mimmin kanssa mammalla, niin Mimmi väittää nähneensä pienen kummituksen mamman kammarissa. Kyseessä on kuitenkin Mimmin mukaan kiltti kummitus.
Minä väitän myös kiven kovaa nähneeni kummituksen kerran yöllä mamman pihalla!


Minusta on aivan ihana käydä mammani luona lasten kanssa. Saa varata koko päivän kyläilyreissuun, jotta ehtii nauttia lapsuuden lempipaikasta rauhassa. :-)


2 kommenttia

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!