"Kato nyt tätä pientä makkaraa. Otetaan se meidän väliin!"

..näin sanoi ylpeä isä, Ukko toissa iltana.

Oloni on suht hyvä, kun ajattelee, että olen alle viikko sitten synnyttänyt.
Kunhan vain osaisin painaa jarrua, enkä yrittäisi kaasuttaa entiseen vauhdikkaaseen tahtiini.
Neuvolasta tehtiin tänään kotikäynti, niin tätsy muistutti minun olevan vielä toipilas ja hyvällä mielellä saan olla itsekäs. :-)
Täytyykin kertoa se Ukolle..


Imetys on lähtenyt todella hyvin käyntiin. Neljää tuntia kauempaa ei pysty olla imettämättä, sillä maito pakkautuu nopeasti ja kipeästi. Poju on todella tyytyväinen ja onnekseni "nopea" syömäri. Joskus riittää maito yhdestä tissistä, mutta onhan tuo syönyt myös molemmista tisseistä ja ottanut vielä jälkkäriä päälle jommasta kummasta tissistä.

Titiuun toinen yö sairaalassa.
Ensimmäinen yö kotona meni todella katkonaisesti Titiuun masuvaivojen takia. Viimeisenä yönä sairaalassa poju kärvisteli masukipujen kanssa myös ja onneksi hoitajat ottivat hänet yöllä hellään huomaansa ja helpottivat toisen oloa hieronnalla ja pistivät tiukkaan kapaloon nukkumaan. Hoitajat sanoivat masuvaivojen johtuvat siirtymisestä "pihkakakasta" siihen maitokakkaan.

Toisena yönä kotona poju heräsi vain kolmesti ja yö meni muutenkin oikein rauhallisesti.
Viime yönä poju kävi ns. yöunille salkkareiden aikaan minun kansani - ensin oltuaan hereillä melkein neljä tuntia putkeen! Yöllä herättiin sitten 00.30 syömään ja seuraavalla kerralla heräsin minä lähemmäs klo 05.00 ja poju oli ihan pakko herättää tissille.

Olin muuten hieman yllättynyt tänään Titiuun painosta.
Tiistaina sairaalassa lähtöpaino oli 3340g ja tänään mittariin räpsähti 3750g!!
Ettei tädin vaaka vain olisi ollut rikki?
Onko muilla vastaavia kokemuksia?

Neuvolatäti sanoi, että YLEENSÄ kahdessa viikossa vauva kirii takaisin syntymäpainoonsa..
No, multa täytyy sitten vain tulla extra hyvää tisumölöä! ;-)
Ja onhan tuo Ukko melkein kaksimetrinen ja lähemmäs satakiloinen, eli ei ihme, jos poju tulee isäänsä.

Ukko ja Mimmi leikkivät lentsikkaa taustalla ja Titiuu vetää sikeitä.

Keskiviikkona tehtiin jo vaunulenkki lähikauppaan koko perheen voimin. Ukko ja Mimmi "riitelivät" kumpi saisi työntää vauvan vaunuja.
Eilen työnarkomaani (Ukko) teki töitä, joten Mimmi kävi leikkipuistossa mummin kanssa ja minä tein tutun lähikauppa-lenkin Titiuun kanssa. Nyt sai äiti ylpeänä työntää vaunuja!
Tänään taas ulkoiltiin, kun veimme pojun kanssa ylpeän isosiskon leikkikerhoon.

Mimmi muuten on vakavasti päättänyt, että Titiuusta tulee Sinilintu!
Ukko on ihan höpertynyt - on luultavasti tuoksutellut liikaa pojua - sillä hän lepertelee jatkuvasti ja on salamana pojan luona, ennen kuin ehdin edes kissaa sanoa.
Ja eilen tuntui todella hyvältä, kun Titiuu viimein nukahti neljän tunnin tissizembaloiden ja itkujen jälkeen ja minä pystyin kääriytymään Mimmin sänkyyn ja lukemaan hänen kanssaan Miinaa ja Manua.

Muumitalo on hetken taas mukavan rauhallinen, joten taidankin ottaa jääkaapista vähän naapurin tuomia rotinoita ja pistän digiboksin toitottamaan tallennuksia. Niitä muuten kerääntyikin kiva kasa synnärillä ollessani.

Hyvää viikonloppua sinulle ja ihanaa vauvantuoksuista arkea minulle!!

Ps. Kertokaa joku viisas mulle, että MIKSI mulle ei näy mun blogin tekstin oikea kirjasin? Oon määrittänyt sen IM Fell DW Picaksi, mutta kun itse selainen blogiani, niin mulle näkyy vain ihan tavallinen tylsä kirjasintyyppi..


1 kommentti

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!