Omaa aikaa, polttarit ja lääkärintarkastus

Tuossa otsikossahan se kaikki oleellinen jo tulikin. 

Ukko vei Mimmin vanhempiensa kanssa mökille viikonlopuksi ja minä itkin perjantaina tien varressa, kun vilkutin rakkailleni heipat. Olo oli aivan kamala, joten jouduin hakemaan lohdutusta lähikaupasta. Täytin tyhjiön juustonaksuilla ja dipillä, M&M's-karkeilla ja limpparilla. Ihme ettei painoni noussut mässäilyjeni johdosta sen kummemmin, kun eilen astelin taas neuvolassa vaa'alle. Siitä lisää myöhemmin

Perjantai meni sitten sellaisella ihme pöhnässä, että mitenköhän tämän oman ajan voisi oikein käyttää. En viitsinyt edes tietokonetta avata tai paneutua projektien pariin, vaan katsoin hömppää telkkarista. Olin suunnitellut tekeväni viikonloppuna paljon postauksia, väkertäväni nukkekodin parissa ja keksiväni lisää ompeluprojekteja. Mutta ehkä olikin ihan hyvä pitää vapaata kaikesta ja keskittyä omaan napaan. :-)

Lauantaina oli yllätyspolttarini. Minut haettiin aamulla kotoa ja lähdin kolmen hyvän ystäväni kanssa ajamaan kohti tuntematonta määränpäätä. Minua oli ohjastettu aikaisemmin vain varustautumaan säänmukaisesti ja laittamaan päälleni kaupunkivaatteet, joiden kanssa on helppo olla sisällä ja ulkona. Mukaan piti varata myös rennot vaatteet. Rahaa en kuulemma tarvinnut, paitsi jos kohtaisin kiusauksia.

Tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme toiseen kaupunkiin. Nimeä en viitsi paljastaa ;-) Perillä minulle puettiin otsalamppu ja iso paita, jossa luki tuleva hääpäivämme. Käteeni sain kartan ja osoitteita, joiden avulla minun täytyi löytää kauppoja, joiden nimet sopisivat saamaani ristikkoon. Sain myös tehtäväkseni kysyä vastaantulijoilta neuvoja avioliiton kriisejä varten, jotka sitten kirjasin ylös erillisille lapuille.
Siinä sitten suunnistimme ympäri kaupunkia, haimme välillä herkkuja reitiltämme ja shoppailimme ihanissa kaupoissa. Juuri sopivaa ajanvietettä minulle!

Sain mm seuraavanlaisia neuvoja vastaantulijoilta:
-Muista huumori
-Älä ole aina ymmärtävänäsi kaikkea
-Rakentakaa koti yhdessä
-Hyvä ruoka, parempi mieli

Suunnistuksen lomassa ehdimme haukata myös kunnon ruokaa. Annos ei näytä kovin houkuttelevalta, mutta tämä oli todella hyvää!
Mukaan kaupoista lähti hääpöytäämme kaksi ihanaa valkoista kynttilää, jossa on hopeakoristetta, ruusuteetä ja punainen vanhanaikainen teepurkki, kaksi keittiöpyyhettä, 100% kaakaojauhetta ja Mimmille kaksi pientä lahjaa. Olikohan siinä kaikki.. Kukkaroni ei laihtunut kuin vain 30€, joten aika halvaksi reissu tuli. Ja se yhdessäolohan oli se kaikkein tärkein. ;-)

Teehetki ennen kotiinlähtöä
Kun pääsimme takaisin kotipuoleen, menimme toisen kaasoni luokse saunomaa ja syömään vähän lisää. Saunassa teimme kasvonaamioita ja kuorimme ihomme päästä varpaisiin. Olin esittänyt kaasoilleni toiveen, että haluan polttareistani rennot, jossa saa hyvää syötävää ja mukavaa yhdessäoloa. Nämä ylittivät odotukseni ja nautin päivästäni! :-) Kuvia tuli otettua paljon ja osa niistä päätyy sitten hääalbumiimme, joka on näytillä häissämme.

En malttanut käymään lauantaina aikaisin nukkumaan vaan kotona vielä katselin sohvalla röhnöttäen telkkaria. Olihan minulla seuraava päivä aikaa nukkua. Ja sunnuntaihan menikin löhöillessä, enkä jaksanut hössöttää imurin varressa tai pestä pyykkiä. Ne ehtii myöhemminkin. Ja jotenkin juuri silloin tulee tehtyä niitä kotitöitä, kun Mimmi tai Ukko on jotain vailla. Osaan ajoittaa töiden teon juuri oikeaan aikaan. ;-) Onko muilla samoja taipumuksia?

Illalla oli ihana nähdä Mimmi, jolla selvästi oli ollut minua myös ikävä. Sylittelimme illan sohvalla ja annoimme tytön valvoa vähän pidempää, jotta saisin rutistettua Mimmiä tarpeeksi. Arki kun jo palasi taas maanantaina.
Viikonloppu meni aivan liian nopeasti, mutta arkeen ja touhuun palaaminen tuntuu taas astetta kivemmalta oman ajan jälkeen. Ja jotta en ihan pääsisi kuluttamaan itseäni loppuun kotiäitinä, varasimme kaasoni kanssa liput teatteriin perjantaiksi. Ja tytöthän lähtevät tarpeeksi ajoissa kaupungille, jotta ehdimme nauttia herkuista ja teestä ennen näytelmää.
Meillä on toisen kaasoni kanssa samana vuonna syntyneet tytöt ja ai kun tuntuukin ihanalta purata toiselle niitä kotiäidin iloja ja suoloja. Ja yleensähän me purataan niitä negatiivisia tuntoja. Kumma juttu..
Ukot saavat hoitaa kotona rauhassa lapsia, kun me vähän päästään tuulettumaan. Kohta kun olen kiinni kotona maitobaarissa ja yhden Vaahteranmäen "Eemelin" kanssa. :-)

Nyt siihen lääkärintarkastukseen.
Titiuu on viihtynyt tähän asti pää alaspäin ja nytkin toinen lepäili samassa tutussa asennossa. Ihan vielä pää ei ole kiinnittynyt, sillä vähän se siellä heilui. Pään asennon takia lääkäri ei osannut sanoa onko kohdunsuuta enää jäljellä. Titiuu on muutenkin alkanut valmistautua tulevaan synnytykseen, sillä kohdunsuu merkittiin pehmeäksi. Paikat ovat onneksi vielä kiinni, sillä huomenna olisi tarkoitus viedä Mimmi uimaan.
Vielä on varaa saada muutama kilo, jotta mahdollisuudet palautua omaan nahkaan olisivat kohtalaiset ennen häitä. Verenpainekin oli yllättäen korkeampi, kuin viimeksi. Ja kohdunpohjankorkeudeksi saatiin 30cm. Mitta menee alakäyrää hipoen, mutta lääkäri ei ollut siitä huolissaan. Mimmikin oli syntyessään 3140g (ja 48cm), joten tästäkin ennustetaan pientä ja siroa. Eikä Titiuu kuulemma viihdy massussa ainakaan lasketun ajan yli. Mutta en vielä luota siihen sinisilmäisesti, että vauva syntyisi ennen laskettua. Jos tuudittaudun siihen tietoon turhaudun aivan varmasti, jos joudunkin odottamaan muutaman päivän lasketun ajan yli.

Kaivoin pakkasesta juuri yhden maidon ja ajattelin ryhtyä leipomispuuhiin. Pakastin oikein huutaa korvapuusteja ja tiikerikakkua. Minulla on vielä tummaa suklaata jäljellä kaurakeksien jäljiltä, josta ajattelin rouhia tiikerikakun sekaan jokusen hipun. Joskus myös laitan kanelin puutteessa korvapuustien väliin kaakaojauhetta ja sokeria. Se on ihan hyvää. Kannattaa kokeilla.

Tästä voisinkin lähteä lainaamaan munia naapurista tai sitten teemme pienen kävelyretken Mimmin kanssa lähikauppaan. Pistän sitten todistusaineistoa tänne, kunhan olen saanut kaikki herkut leivottua. :-)


Ei kommentteja

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!